woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Rivas presenteert vernieuwend plan aan ministerie

3 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Namens Rivas Zorggroep presenteert Lilian Bouman, regiomanager en programmamanager Planetree, bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vrijdag 3 juli een plan om de ouderenzorg verder te verbeteren. Rivas is één van de 175 organisaties die hiervoor zijn uitgenodigd. Rivas hoort bij de groep koplopers en vervult zo een voortrekkersrol.

Verbetering
De overheid wil de kwaliteit van de ouderenzorg in Nederland verbeteren door best practices en onnodige regels te schrappen. Hiervoor heeft staatssecretaris Van Rijn het plan ‘Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ opgezet. De zorgorganisaties, die deze dag aanwezig zijn, hebben allemaal een plan opgesteld voor vernieuwing van de ouderenzorg.

Gewoontegetrouw
Het voorstel van Rivas heet ‘Gewoontegetrouw’. Het is een verdiepingsslag van kleinschalige zorg. Hiermee beogen we nog meer ruimte te maken voor en rekening te houden met gewoontes en normen en waarden van cliënten. Nu zijn nog te vaak de wet- en regelgeving en de algemeen geldende normen en waarden leidend in de zorg en het dagelijks leven van de bewoners van de verpleeghuizen. Daarbij staat samenwerking tussen cliënten, familie en professionals centraal.

Meer informatie
Meer informatie over het plan van staatssecretaris Van Rijn is te vinden op www.langdurigezorg.nl. Meer informatie over Rivas is te vinden op www.rivas.nl of bel Rivas Zorglijn 0900-8440.

Fotobijschrift: Namens Rivas Zorggroep presenteert Lilian Bouman het plan Gewoontegetrouw.

Lees meer over:

rivas zorggroep staatssecretaris
Deel dit bericht met je vrienden!