vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Dordrecht

'De knoflookpers' is de winnaar van de Prins Clausbrug-wedstrijd (+ video van de werking)

2 juli 2015

DRECHTSTEDEN - De Prins Claus-brug over het Wantij moet nog gebouwd gaan worden, maar in de volksmond lijkt nu al een naam geboren voor het opvallende bouwwerk; De Knoflookpers.

De winnende inzending is afkomstig van René van Zuuk Architects uit Almere. In de pauze voorafgaande aan het bekend maken van de uitslag door wethouder Piet Sleeking, gaven de architect / directeur prof. ir. René van Zuuk, senior advisor / constructeur Wiljan Houweling en bewegingsadviseur / constructeur ir. Christian Nederpelt een eenvoudige uitleg; "De architect zorgt ervoor dat het er mooi uitziet, de constructeur dat het blijft staan en de bewegingadviseur / constructeur dat het goed beweegt." Dat is taal die gewone, niet technische, Dordtse stervelingen, begrijpen. Het driemanschap toonde vervolgens met handen en armen hoe de toekomstige Prins Claus-brug open en dicht zal gaan. Zie video.

Zodra er 80 huizen op de Stadswerven zijn verkocht wordt met de bouw van de brug begonnen. De Gemeente hoop dat dit nog voor het eind van het jaar het geval zal zijn. Op dit moment staan er 40 woningen.

Meer informatie is te vinden op de websites van Architectuur Lokaal: www.arch-lokaal.nl en Stichting DE STAD www.stichtingdestad.com.

Zie ook Facebookpagina: www.facebook.com/events

Tekst en beeldmateriaal: Karel Thieme

Deel dit bericht met je vrienden!