maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Filmladder week 27: 'Drie filmpremieres in de aangenaam koele zalen van The Movies'

1 juli 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ruth & Alex is een lichtkomische film over een ouder stel in New York met verhuisplannen. Morgan Freeman en Diane Keaton voelen en vullen elkaar prachtig aan. De voorpremière in de FilmClub leverde een beoordeling van 3,85 op.

Nog zo'n acteerkanjer is Helen Mirren. Zij speelt de Oostenrijks Joodse Maria Altmann, die een zwaar juridisch gevecht voert om de geroofde kunstschatten weer in familiebezit te krijgen. Daaronder het schilderij van Gustav Klimt waar de filmtitel Woman in Gold naar verwijst.

Regisseur Jean-Jacques Annaud is een meester in het mengen van drama en natuurfilms. Dat deed hij al met o.a. The Bear en Seven Years in Tibet. Nu is er The Last Wolf waarin een nomadenstam uit Mongolië in actie moet komen om uitroeiing van de wolven te voorkomen.

Kevin, Stuart, Bob en de andere Minions zijn al een week in de stad, maar nu volg de officiële premiere. De bizarre avonturen van deze gele grapjassen brachten al veel families naar The Movies.

Tot slot is er op Woensdag 8 juli om 20:30 uur weer het CINEFILIAAL. Deze week een onthullende documentaire Dior and I over het Parijse modehuis Christian Dior. Camera's volgden het eerste jaar van couturier Raf Simons. Een unieke inkijk in de organisatie achter de mode, met veel gevoel voor de rijke geschiednis van dit modehuis. Neem al je Fashion-lovers mee.

Voor meer informatie: Klik hier.

Lees meer over:

the movies bioscoop premieres
Deel dit bericht met je vrienden!