zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Laser Technologie en Kantoormeubilair

25 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zakelijk nieuws uit Dordrecht
Shiraz Office Furniture, gevestigd aan de Toermalijnring 1600 in Dordrecht, is op de hoogte van de laatste trends en technieken in de kantoorwereld. Hieronder volgt een laatste update:

Veel kantoormeubilair verandert door de jaren. Er wordt nieuw kantoormeubilair ontwikkeld wat voldoet aan de nieuwe wensen en eisen van een koper. Dit kunnen grote eisen op het gebied van design en techniek zijn, tot eisen aan details. Een mooi functioneel design is immers niet compleet zonder goede afwerking van de materialen. De grootste verbeteringen zitten soms in de kleinste details zoals bijvoorbeeld de afwerking van de bladranden. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe lasertechniek. Deze wordt nog maar door enkele fabrikanten toegepast, maar wat maakt het verschil zou je kunnen afvragen?

Veel bureaubladen worden gemaakt van melamine en spaanplaat. Melamine wordt dan aan weerzijde kanten van een spaanplaat gelijmd en vervolgens op elkaar geperst. De randen van deze bladen zijn dan nog kaal oftewel onafgewerkt. De afwerking van deze bladen wordt gedaan door middel van een ABS band die op de kale randen word gelijmd, zo'n rand is meestal in dezelfde kleur als het blad. Na het drogen van de lijm worden de lijmresten verwijderd, in het algemeen is dit een vrij eenvoudig en standaard proces van een meubelblad, maar niet geheel ideaal.

Een groot nadeel wat ondervonden wordt bij een verlijmd meubelblad, zijn de duidelijke zichtbare scheidingslijnen tussen de topbladen en bladranden. Deze zichtbare scheidingslijnen zijn vooral zichtbaar op licht-kleurige werkbladen. Ondanks dat de kleur wit voor een bureau heel populair is, werd de kleur om deze reden voornamelijk vermeden als meubelblad. Naast het feit dat de afwerking niet ideaal is, is het ook niet praktisch. In het begin van het gebruik van deze meubelbladen zijn deze nog mooi en schoon. Maar ervaring leert dat vuil zich gaat ophopen in de lijmnaad en dit niet meer makkelijk te verwijderen is. Daarnaast worden deze lijmnaden hierdoor nog opvallender.

Niemand wil kantoormeubilair wat na een tijdje lelijk begint te worden. Kopers eisen duurzaam meubilair, dat er ook na jaren nog steeds netjes uit zien. Hierdoor is de nieuwe ontwikkeling: de Laser Technologie ontstaan. Laser Technologie geeft kantoormeubilair weer een nieuw leven in de kantoorinrichting.

De grootste verandering bij kantoormeubilair is de introductie van gelaserde bladranden bij meubelbladen. De bladrand, welke eerst altijd werd verlijmd, wordt nu vast gelaserd door middel van deze laser technologie. De bladrand wordt bij deze techniek samengesmolten met een Melamine topblad. Door deze versmelting van ABS, doormiddel van lasers, ontstaat er een naadloze overgang tussen topblad en bladrand en dus een perfecte afwerking en geen lijmresten.

Maar niet alleen de perfecte afwerking is ideaal bij Laser Technologie , ook de kwaliteit is verbeterd. Er zijn geen naden meer zichtbaar waar vuil in kan komen wat na een lange tijd pas zichtbaar wordt. De bladen blijven dus langer netjes en zijn makkelijk schoon te maken met chemische middelen. Ook is de duurzaamheid verbeterd. Het blad beschikt niet meer over een ABS bladrand maar een PP duurzaam kunststof bladrand. Tevens is de productie hiervan ook verbeterd op het gebied van energieverbruik.

Laser Technologie is een doorbraak in het kantoormeubilair. Deze productie zorgt ervoor dat meubelbladen weer netter en duurzaam worden. Laser Technologie wordt op verschillende soorten kantoormeubilair toegepast, van bureaus tot archiefkasten.

Lees meer over:

duurzaam shiraz toermalijnring
Deel dit bericht met je vrienden!