donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Vriesestraat en Voorstraat Midden steken de Vlag uit

25 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Winkeliers verrassen met Pop Out the Store. Zaterdag 4 juli van 11.00 tot 16.30 uur is het feest in De Vriesestraat en Voorstraat Midden. Het publiek wordt verleid doordat er deze dag van alles te zien is en een groot aantal Dordtse vlaggen de straten nog verleidelijker maakt. Het merendeel van de Winkeliers kiest voor Pop Out the Store en presenteert zich op de eigen stoep.

Verleiden en verrassen
De Vriesestraat en Voorstraat Midden slaan de handen ineen en organiseren in de toekomst samen evenementen om de aantrekkelijkheid van de stad te vergroten. Als eerste evenement samen wordt het publiek verleid de straat in te lopen. Voortaan hangt bij iedere winkel de Dordtse vlag aan de gevel.
Winkeliers laten zich deze dag van een andere kant zien. Voor de winkels gebeurt van alles, er zijn winkeliers die iets uitdelen, een ludieke kortingsactie hebben, raad&win-actie, er zijn kleine proeverijen, het snoepje van de dag, live muziek en zelfs de opening van de Tour de France is te zien.

Couleur Locale
Door de oprichting van het POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) is een werkgroep ontstaan waarin juist de leuke straatjes van de stad zijn opgenomen. De kern wordt gevormd door De Vriesestraat en Voorstraat Midden, maar ook de zijstraatjes zijn onderdeel van dit gebied, zoals Blindeliedengasthuissteeg, Tolbrugstraat Landzijde, Korte Breestraat, Lindenstraat en Lenghengang. Straten met kleine panden, waarin de kleine ondernemers samen de Couleur Locale vormen. “Dat is ook de reden dat we gekozen hebben om voortaan de Dordtse vlag uit te hangen! De bezoekers aan de binnenstad van Dordrecht verdienen het om verleid te worden in onze straatjes te shoppen ”, aldus Francis de Mik, voorzitter van deze werkgroep

Deel dit bericht met je vrienden!