maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse pollers regelmatig hinderpalen voor hulpdiensten

22 juni 2015

DORDRECHT - Hulpdiensten moeten regelmatig minutenlang wachten tot de poller op het Achterom in Dordrecht naar beneden gaat. Een bewoner aan het Achterom trok hierover bij de Dordtse VVD fractie aan de bel. “We horen de sirenes in de verte al aankomen uit de richting van de Stoetgensbrug. Sommige ambulances keren na minuten wachten om,” aldus de bewoner. Daar waar elke seconde telt een gevaarlijke situatie en dus voor de Dordtse liberalen aanleiding om de wethouder Verkeer om opheldering te vragen. Hoe vaak komt dit voor en hoeveel vertraging geeft dit in de aanrijtijd van hulpdiensten?

De Dordtse VVD liet vorige maand al weten enthousiast te zijn over het idee om de pollers in de binnenstad te vervangen door stoplichten. De pollers zijn duur in onderhoud en veroorzaken veel economische schade als gevolg van de vele aanrijdingen. Het onderzoek van het college naar een alternatief voor de pollers is een uitvloeisel van een unaniem door de gemeenteraad ondersteunde motie om in Dordrecht meer te gaan doen met 'smart city' ontwikkelingen.

De gemeente Delft heeft een vergelijkbaar aantal pollers als Dordrecht en rekende voor dat een systeem met verkeerslichten 50.000 euro per jaar goedkoper is. Door daar camera’s met kentekenherkenning bij op te hangen, kan je overtreders bekeuren én kunnen bewoners eenvoudig automatisch toegang krijgen. “Een stuk vriendelijker dan de huidige toegangspasjes en een boete die veel passender is dan een ‘total loss’ auto bij overtreding,” aldus VVD Dordrecht.

Lees meer over:

VVD achterom pollers
Deel dit bericht met je vrienden!