zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Hollandse sterren stralen deze week in The Movies

17 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Deze week stralen Hollandse Hollywood-sterren. Rutger Hauer deed dat al in 1983 met een hoofdrol in BLADE RUNNER. Deze film herleeft nu in de versie die regisseur Ridley Scott oorspronkelijk wilde maken: THE FINAL CUT. Slechts twee weken te zien. De nieuwe ster is Michiel Huisman, die Ellis Jones speelt in de romantische fantasyfilm THE AGE OF ADALINE. Grappig toeval is dat beiden Harrison Ford als tegenspeler hebben.

Voor de liefhebbers nog één week Japanse cinema van grootmeester Yasujiro Ozu: TOKYO STORIES.

Voor de jeugd is er de première van SPANGAS IN ACTIE. De vriendengroep op het Spangalis College wordt verscheurd in de strijd om hun school te behouden.  Extra leuk is deze week een speciale vertoning van APENSTREKEN 3D in het bijzijn van tientallen Dordtse figuranten: ma 22/6 om 19:30 uur.

De laatste The Movies FilmClub a.s. vrijdag om 16:30 uur. De voorpremière van RUTH & ALEX, een feelgood movie over een ouder koppel met verhuisplannen in Brooklyn/New York. Met inleiding en nagesprek, een drankje en leuke ontmoetingen. Volgend seizoen gaat de FC door!

Tenslotte in het CineFiliaal weer Franse cinema: LA TETE HAUTE. Een sociaal drama over een lastige tiener die steeds dreigt te ontsporen en een kinderrechter die hem onder haar hoede neemt. Wo. 24/6 om 20:30 uur. 

Klik hier voor meer informatie.

Deel dit bericht met je vrienden!