vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Parkeergarage Energiehuis ontvangt EPA award

16 juni 2015

DORDRECHT - Parkeergarage Energiehuis ontvangt EPA awardDordrecht's nieuwste parkeergarage bij het Energiehuis heeft een EPA award ontvangen. Dit is een onderscheiding die aantoont dat de parkeergarage goed scoort op het gebied van veiligheid, kwaliteit en klantvriendelijkheid. Wethouder Rik van der Linden (Verkeer en Vervoer) onthulde deze week de plaquette.
 
Alleen parkeergarages die aan de nieuwste kwaliteitseisen van de Europese koepelorganisatie EPA (European Parking Association) voldoen, komen in aanmerking voor een EPA Award. Er wordt bijvoorbeeld beoordeeld of de parkeergarages schoon zijn, gemakkelijk te bereiken, of de bewegwijzering naar en in de garages duidelijk is en of rekening gehouden is met duurzaamheid. Ook de aanwezigheid van liften, grootte van de parkeervakken en de verlichting worden meegewogen.
 
Alle gemeentelijke garages in Dordrecht zijn beloond met een EPA. Naast parkeergarage Energiehuis zijn dat de parkeergarages Spuihaven, Veemarkt, Achterom, Riedijkshaven en Sportboulevard.
 
De parkeergarage Energiehuis heeft ruimte voor 320 auto’s en biedt een gratis overdekte stalling voor 470 fietsen en 20 brommers/scooters. Ook kunnen er elektrische voertuigen opgeladen worden. Op het dak van de garage zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Daardoor zijn de oplaadpunten grotendeels zelfvoorzienend in elektriciteit.

Deel dit bericht met je vrienden!