Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Kakelverse haringen net op tijd voor Dordtse Party

16 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De traditionele Haringparty Dordrecht, die op donderdag 18 juni door de Lions Dordrecht MM georganiseerd wordt, krijgt de verste haringen ooit. “Het haringseizoen is een week uitgesteld waardoor de eerste haringen nu pas op die donderdag aan land worden gebracht”, aldus Koos van Veen, organisator namens de Lions vereniging. “Ze worden dan per koerier naar ons gebracht, zodat de Haringparty gelukkig toch door kan gaan.”

Door het matige weer dit voorjaar en het ontbreken van voldoende zonlicht ontwikkelde het plankton (het voedsel voor de haring) zich erg laat. Het Nederlands visbureau besloot daarop het seizoen met een week uit te stellen naar 18 juni. Van Veen: “Gelukkig net op tijd voor onze Haringparty. Het had anders wel een hele grote domper geworden voor de vele liefhebbers. We zijn bijna uitverkocht qua kaarten. Met de goede wil en inzet van de vissers en de mensen die de haringen schoonmaken, lijkt alles nu toch goed te komen, inclusief de lekkere Hollandse Nieuwen.”

Laatste kaarten
Hét society-event van Dordrecht vindt vanaf 17.00 uur plaats bij de Koninklijke Dordtsche Roei– en Zeil Vereeniging aan het Wantij. De laatste kaarten zijn nog voor 29,50 euro te bestellen via www.haringpartydordrecht.nl.

Heppie
Dit jaar steunt de haringparty Dordrecht de stichting Heppie en wel specifiek de acties binnen de stad Dordrecht. De missie van Heppie is om kinderen en jongeren die sociaal uitgesloten zijn of dreigen te raken de kans te geven mee te (blijven) doen.

Over Lions Dordrecht MM
Lionsclub Dordrecht MM is de jongste van de drie Dordtse Lions verenigingen. Daarnaast is het de enige gemengde Lions Club in Dordrecht. Opgericht in 2001, is de doelstelling enerzijds om een bijdrage te leveren aan de lokale en nationale gemeenschap. Anderzijds zijn sociale ontplooiing, horizonverbreding, vriendschap en gezelligheid de uitgangspunten.

Zie ook:

Lees meer over:

lionsclub haringparty
Deel dit bericht met je vrienden!