zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Sponsorwandeling ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ brengt €71.000 op

15 juni 2015

DORDRECHT -  De sponsorwandeling ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ is weer een succes gebleken. Bijna 700 vrouwen in totaal liepen een wandeltocht van 10 of 20 kilometer door prachtige stukjes natuurschoon in Nederland. Zaterdag 13 juni liepen tweehonderd van hen de tocht in Dordrecht. Een prachtige route startte vanaf Dorp De Hoop en liep via mooie paden en over polderdijken weer terug. In totaal is er met ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’ een bedrag opgehaald van bijna €71.000 voor hulp aan kwetsbare vrouwen en hun kinderen.
 
De opbrengst van Vrouwen lopen voor Vrouwen komt ten goede aan verschillende vrouwenprojecten, waaronder De Hoop in Dordrecht. De Hoop vangt vrouwen op die, bijvoorbeeld door verslaving, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen deze vrouwen hun kinderen mee laten opvangen, zodat moeder en kind niet van elkaar gescheiden worden.

Ondanks de regenbuitjes in de ochtend, zat de stemming er goed in. Dit zorgde voor een prachtig beeld: lange rijen wandelende vrouwen van diverse achtergronden en leeftijden. Onderweg konden de wandelaars een persoonlijke bemoediging schrijven, o.a. bij Paardenmelkerij de Griendheuvel in Dordrecht. Een van de wandelaars vat de dag samen: “We hebben genoten van het samenzijn en de mooie omgeving. Maar ik ben er vooral trots op dat we met dames uit heel Nederland zo’n groot bedrag hebben opgehaald voor vrouwen die onze steun nodig hebben.”

Na de wandeling genoten de vrouwen van een welverdiende high tea en werd de opbrengst van hun inspanning bekend gemaakt. Mariska, een cliënt van De Hoop, bedankte de vrouwen in Dordrecht voor hun inspanning: “Ik durf oprecht te zeggen dat ik weer hoop heb voor de toekomst. Een toekomst samen met mijn dochter. Jullie hebben dit mede mogelijk gemaakt!”
 
In 2016 zal de sponsorwandeltocht Vrouwen lopen voor Vrouwen opnieuw op diverse plekken in Nederland worden gehouden. Meer informatie op www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Lees meer over:

vrouwen wandelen de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!