maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

'Techniekweek' brengt bezoek aan Duurzaamheidsfabriek

12 juni 2015

DRECHTSTEDEN - Vrijdag 12 juni, is alweer de laatste dag van de ‘Techniekweek Drechtsteden 2015’ ; een week om jongeren voor de techniek te winnen. Op dag 5 is het vanaf 13.00 uur open dag in de Duurzaamheidsfabriek,

De Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht is geopend voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur.  Ervaar zelf hoe bedrijfsleven, onderwijs en techniek op een innovatieve manier samenkomen. Iedere anderhalf uur is er een rondleiding langs de diverse projecten en bedrijven in de fabriek. Studenten vertellen meer over hun werkzaamheden en projecten. Ook kunt u een kijkje nemen in het LeXlab, een innovatielab met onder andere een aantal 3D-printers. De rondleidingen starten om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

Deze open middag is tevens de afsluiting van de allereerste editie van de Techniekweek Drechtsteden. De Techniekweek Drechtsteden is een week vol activiteiten voor techniekpromotie en  vond plaats van 8 tot en met 12 juni. Het is een week van samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid om jongeren voor de techniek te winnen

Niet alleen in de Techniekweek vindt techniekpromotie plaats. De week is er op gericht om nieuwe én bestaande activiteiten in de schijnwerpers te zetten en te zorgen voor meer 'kruisbestuiving'.

Activiteiten die eerder dit jaar plaatsvonden zijn:
•    Februari: Techniekroute Alblasserdam:
•    Februari: Onderwijsroute Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht
•    Maart: Onderwijsroute Alblasserdam en Papendrecht.
•    27 mei Techniekroute Papendrecht
•    Donderdag 28 mei Aandacht voor de Techniekweek Drechtsteden tijdens congres ‘Aerospace meets Maritime’

Deel dit bericht met je vrienden!