zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Drechtstedenbestuur geschokt door ontslaggolf Royal IHC

11 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De voorzitter van het Drechtstedenbestuur, Arno Brok, is gisteren persoonlijk door de CEO de heer B. Roelse, geïnformeerd over de maatregelen die Royal IHC moet treffen. Het Drechtstedenbestuur reageert geschokt.

Voorzitter van het Drechtstedenbestuur Arno Brok: "Ik ben geschokt door de omvang van de maatregelen en de enorme gevolgen voor de medewerkers uit de zes Drechtsteden-gemeenten en vooral uit Alblasserdam en Sliedrecht. Vrijdag is er een bijeenkomst met bedrijven die deelnamen aan de Grande Parade op Koningsdag. Ik zal daar aandacht vragen voor de medewerkers van Royal IHC. Wellicht dat andere bedrijven een perspectief kunnen bieden."|
 
Drechtstedenbestuurders Peter Verheij uit Alblasserdam en Hans Tanis uit Sliedrecht: "Het is nog onduidelijk waar de 487 ontslagen precies vallen, maar nu is al zeker dat veel medewerkers en hun gezinnen uit Alblasserdam, Sliedrecht en de regio worden getroffen. Het Drechtstedenbestuur leeft enorm mee met de gezinnen die nu in onzekerheid verkeren. Wij zullen onze contacten en netwerken inzetten om deze medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk te helpen."
 
Regionaal portefeuillehouder arbeidsmarktbeleid Bert van de Burgt: "Het is belangrijk dat nu partijen op de arbeidsmarkt bijeenkomen en samen zoveel mogelijk de gevolgen opvangen. Ik denk aan grote bedrijven, overheid, maar bijvoorbeeld ook uitzendbureaus. Ik neem het initiatief om snel met collega-wethouders van de zes Drechtsteden en buurgemeenten, met de Sociale Dienst Drechtsteden, met Baanbrekend Drechtsteden en het UWV bijeen te komen."
 
Richard Korteland, portefeuillehouder Economie namens het Drechtstedenbestuur: "Het Drechtstedenbestuur zal contact blijven houden met Royal IHC over het proces en gezamenlijke begeleiding. We proberen hen op een goede manier te ondersteunen."
 

Lees meer over:

drechtsteden ihc
Deel dit bericht met je vrienden!