donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Wijzigingen bij evenement 'Laat ons Juichen'

11 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het evenement: Laat Ons Juichen! dat vrijdagavond 12 juni in het stadion van FC Dordrecht plaatsvindt kent een wijziging in de opstelling, Schrijver Marcel van Roosmalen is er niet bij, hij wordt vervangen door Boozy. Wellicht kunt u dit in uw uitgave aanpassen.

Laat ons juichen!
Een avond voor elke voetbalromanticus.
Bobby Kinghe organiseert op vrijdag 12 juni opnieuw een avond voetbal en cultuur onder de titel: Laat ons juichen!
Op de Noordtribune van het FC Dordrecht stadion ontvangen we voetballiefhebbers en/of literatuurliefhebbers om te luisteren naar grootse verhalen over de belangrijkste bijzaak van de wereld: voetbal.
 
De opstelling:
Marcel van Roosmalen is vanwege andere verplichtingen deze avond niet aanwezig. Gelukkig hebben we een gouden wissel, te weten de enige echte Boozy.
De ras Hagenees (en dus ADO fan in ‘hargt en nieren’) schrijft columns en boeken, draagt voor, organiseert het literair festival Puur Gelul, praat de boel aan elkaar op o.a. Lowlands, en handelt in groen/gele wandtegels met sprekende teksten als ‘Het zal je maar gebeure en je bent er niet’.
 
Özkan Akyol, bekend van de bestseller Eus is naast schrijver ook voetbalsupporter wat hij goed weet te combineren. Zo schreef hijsamen met @DuBlanqeBogarde: ‘Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?!  Voor  dit boek verzamelden de auteurs platgetrapte grappen, humoristische dialogen en volstrekt onlogische taaltwisten op en rond het voetbalveld.
 
Paul Onkenhout is journalist en tevens bekend als voetbalcolumnist van de Volkskrant (De Twaalfde Man). Samen met mede HFC Haarlem supporter, Edwin Struis, schreef hij vorig jaar Koning Voetbal, het lexicon van het Nederlands voetbal.
Vanwege het ijzersterke combinatievoetbal zal daarom ook sportjournalist Edwin Struis zijn opwachting maken. Naast schrijver van het eerdergenoemde lexicon is hij ook de auteur van het vorig jaar verschenen boek: Vijftig tinten Struis, waar hij op komische wijze de voetbaljungle omschrijft.
 
De Dordtse dichter Peter M. van der Linden zal traditiegetrouw om 19.00 uur de aftrap nemen en de Richard Bouwman zal dienst doen als stadionspeaker.
 
De rust wordt muzikaal omlijst door DJ Joop den Draaijer, die voor deze gelegenheid al zijn voetbalsingles uit de platenkast heeft getrokken.
 
Na afloop kunnen de bezoekers de kwalificatiewedstrijd Letland- Nederland in het supportershome op groot scherm volgen. De poorten van het FC Dordrecht stadion gaan 18.30 uur open, om 19.00 uur zal de eerste schrijver voorlezen.
 
Kaarten kosten €5,- en zijn te koop bij Velvet Music of op de avond zelf aan de kassa.
Wanneer: vrijdag 12 juni  
Locatie: FC Dordrecht Stadion
Aanvang: 18.30 uur
Eerste optreden: 19.00 uur
Voorverkoopadres: Velvet Music (Vriesestraat, Dordrecht)

Lees meer over:

FC Dordrecht juichen
Deel dit bericht met je vrienden!