donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Duurzaam vervoer voor Dordts banket: Banketbakkerij Brokking koelt op zonnecellen

10 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Banketbakkerij Brokking gaat zijn gebak een stuk duurzamer naar de klant brengen. De Dordtse banketbakkerij heeft een unieke bedrijfswagen in huis gehaald, die volledig koelt op zonne-energie. Voor de koeling is geen brandstof meer nodig. Daarmee spaart Banketbakkerij Brokking het milieu en geeft het bedrijf zijn duurzaamheidsambities verder vorm.

Verantwoord vervoer
De nieuwe bestelwagen komt uit de fabriek van Fiat en voldoet volgens Bob Kaptein van Banketbakkerij Brokking volledig aan de moderne eisen. ‘Wij vervoeren dagelijks vele taarten en gebak rechtstreeks naar onze klanten en naar bedrijven. Dat willen we op een verantwoorde manier doen.’ De aanschaf van de wagen scheelt op jaarbasis aanzienlijk in de CO2-uitstoot in vergelijking met een gewone bestelauto omdat er een minder zware motor in zit.

De hele rit vers
De nieuwe wagen is in staat om ook bij bewolking zonne-energie om te zetten, waardoor Brokking alle kilometers gekoeld kan rijden. ‘We kunnen er prima mee uit de voeten: onze klanten en winkel bevinden zich in Dordrecht en omgeving’, zegt Kaptein. De zonnecellen zorgen ervoor dat de temperatuur in de laadruimte niet boven de 4 graden komt. ‘Op die manier blijven de taarten de hele rit goed, zonder dat daar iets extra’s voor nodig is. Geweldig toch?’ De energie uit de zonnecellen is ook nog bruikbaar als het buiten donkerder wordt.

Duurzaamheidsambities
De nieuwe Fiat bevalt tot nu toe uitstekend. Banketbakkerij Brokking beschikt over meerdere bedrijfswagens die op termijn allemaal klimaatneutraal moeten gaan worden. ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een van onze prioriteiten’, zegt Kaptein. Ook langs andere wegen draagt de Dordtse banketbakkerij bij aan een betere leefomgeving. Kaptein: ‘Wij gooien niets weg of iets dergelijks, en we doen aan sponsoring van verantwoorde initiatieven.’

 

Lees meer over:

duurzaamheid fiat co₂ brokking
Deel dit bericht met je vrienden!