maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

Cheque voor Jeugspeler na woningbrand

8 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zondagmiddag heeft onze jeugdspeler Liandro Ilario bij GSC/ODS een cheque van tweeduizend euro gekregen van het Vriendenfonds. Liandro, bij onze club beter bekend als Lalo, werd met z’n familie ernstig getroffen door een woningbrand. U ontving daarover onderstaande uitnodiging/persbericht. Inmiddels is ook deze emotionele gebeurtenis achter de rug.

De cheque is overhandigd door ons jeugdbestuurslid Ariëtte Hakkers. Lalo was sprakeloos en er werd menig vreugdetraantje weggepinkt, door familie, trainer, leider en teamgenootjes.
 
Onze C1-speler Liandro Ilario is met zijn familie zwaar getroffen door een brand. Hun woning, aan de Pluvierstraat in Dordrecht, brandde op  22 april j.l. uit. Het gezin, een moeder met drie kinderen, was letterlijk alles kwijt. Het enige bezit, dat restte, was de kleding die ze droegen toen ze het brandende huis ontvluchtten.

Onze voetbalclub heeft zich ingespannen om het leed voor de 13-jarig Liandro een beetje te verzachten. Hij is door ons voorzien van een nieuw clubtenue, tas, trainingspak en voetbalschoenen, plus een cheque om ook wat gewone kleren te kunnen kopen. Tevens heeft de sponsorcommissie van onze club bij de Vriendenloterij aangeklopt, of die wellicht iets kan doen voor dit gezin. Daarop kregen wij afgelopen week een positief antwoord. Het gezin kan rekenen op een bijdrage van tweeduizend euro uit het zogeheten Vriendenfonds.

Daarmee komt natuurlijk geen happy end aan een traumatische gebeurtenis met ingrijpende gevolgen, maar het geeft het gezin hopelijk een beetje lucht om wat noodzakelijke dingen te kunnen kopen.  De cheque van het Vriendenfonds zal op zondag 7 juni om 12.00 uur worden uitgereikt op de accommodatie van GSC/ODS, aan de Nieuwe Noordpolderweg.

Op die middag wordt ons Jeugdkamp afgesloten. Liandro is daar natuurlijk ook bij en krijgt dan de cheque overhandigd. Misschien komt Lucille Werner, ambassadrice van de Vriendenloterij, de cheque overhandigen. Dat is echter nog niet zeker. Komt zij niet, dan zal een lid van ons jeugdbestuur graag die taak op zich nemen. Uw verslaggever, fotograaf en/of cameraman zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Bron: Thij Blom, bestuurslid PR.

Lees meer over:

voetbal cheque gsc/ods
Deel dit bericht met je vrienden!