zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht genomineerd voor verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017

8 juni 2015

DORDRECHT - Dordrecht is genomineerd in de categorie grote binnensteden bij de verkiezing van Beste Binnenstad. De andere genomineerden zijn Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Deze verkiezing vindt iedere twee jaar plaats en wordt georganiseerd door het Platform Binnenstadsmanagement in samenwerking met diverse partners zoals Philips, NS en adviesbureau BRO. De winnaar wordt op 18 november in Den Haag bekend gemaakt.

De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel voor binnensteden. Bij de beoordeling van de binnenstad worden alle facetten onder de loep genomen. Het gaat bij de verkiezing niet alleen om de winkel- of parkeermogelijkheden, maar met name om hoe de desbetreffende binnenstad zich in de volle breedte van andere binnensteden onderscheidt. En ook om het aanbod op het gebied van cultuur en de ontwikkeling van inrichting en bijzondere gebouwen.

Bij de jurering speelt de ontwikkeling die een binnenstad de afgelopen twee tot drie jaar heeft doorgemaakt een belangrijke rol. In deze periode is er in Dordrecht veel gebeurd. Voorbeelden zijn de opening van het Energiehuis, Het Hof van Nederland en The Movies, de heropening van Schouwburg Kunstmin en de afronding van het gebied Achterom/Bagijnhof. Andere belangrijke elementen zijn bijvoorbeeld de groei van het aantal bezoekers, toename van de horeca in de binnenstad, het ondertekenen van een nieuw convenant voor de ontwikkeling van de binnenstad door alle betrokken partijen en de oprichting van een Ondernemersfonds.

De komende maanden heeft Dordrecht de kans om de nominatie verder te onderbouwen middels een bidbook, waarin de relevante feiten en ontwikkelingen nader worden onderbouwd en toegelicht.

Op basis van deze motivatie worden de twee finalisten bekend gemaakt. Deze twee binnensteden zullen door een onafhankelijke jury worden bezocht. Tijdens dit bezoek kunnen aansprekende projecten worden getoond. Aan de hand van dit bezoek zal de uiteindelijke winnaar gekozen worden.

Het Platform Binnenstadsontwikkeling Dordrecht is bijzonder trots op deze nominatie, die het gevolg is van de gezamenlijke inspanningen van een groot aantal betrokkenen en partijen in onze stad. Het Platform bestaat uit de verschillende partijen die betrokken zijn bij de binnenstad van Dordrecht en de ontwikkeling ervan. De partijen hebben hun gezamenlijke ambities neergelegd in het Convenant 'Verbindingen maken", dat in april is ondertekend.

Deel dit bericht met je vrienden!