Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Restaurant Mevlana mag weer open na Spoedsluiting'
05jun 2015

Restaurant Mevlana mag weer open na Spoedsluiting

DORDRECHT - Burgemeester Brok heeft op zaterdag 23 mei restaurant Mevlana, Achterom 12 in Dordrecht, per direct gesloten nadat in of in de directe buurt van het restaurant iemand dusdanig ernstig verwond was geraakt, dat deze naar het ziekenhuis moest voor verdere behandeling. De sluiting was opgelegd tot 6 juni 2015.

Burgemeester Brok heeft inmiddels besloten dat de sluiting niet verder verlengd wordt en dat Restaurant Mevlana op zaterdag 6 juni a.s. weer open mag.
De maatregelen die de eigenaar heeft genomen om herhaling van een geweldsincident te voorkomen, het feit dat er bij Mevlana niet eerder geweldsincidenten zijn geweest en het feit dat heropening van het restaurant niet onverantwoord wordt geacht gelet op de mate van aantasting van de openbare orde, zijn redenen geweest voor de burgemeester om de sluiting niet te verlengen.

Nader politieonderzoek wees uit dat er dusdanig geweld was gebruikt dat een spoedsluiting opgelegd kon worden. De persoon die de verwondingen heeft aangebracht was niet een medewerker van het restaurant. De eigenaar heeft inmiddels maatregelen genomen om herhaling van een dergelijk incident te voorkomen.

Zie ook:
Restaurant Mevlana gesloten na Steekincident (vr, 29 mei 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!