dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Lokale ondernemers verbonden door het landschap

4 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Samen toerisme in Dordrecht, Alblasserwaard en Biesbosch bevorderen In het voorjaar van 2014 en 2015 heeft IVN 43 recreatieondernemers in de Waterdriehoek (Kinderdijk – Dordrecht – Biesbosch) tot Ambassadeurs van het Landschap opgeleid. Deze ondernemers komen de komende jaren minimaal tweemaal per jaar samen om nieuwe samenwerkingen, arrangementen en recreatieproducten te ontwikkelen. Op dinsdag 2 juni maakten zij kennis met het bedrijf van één van die ambassadeurs: De Fruitheerlijkheid van Papendrecht.

De Fruitheerlijkheid van Papendrecht is een combinatie van een fruitgaard en streekproductenwinkel. Ook is er op het terrein een brouwerij en een bijenstal, die binnenkort officieel wordt geopend. Er worden diverse workshops gegeven, die zowel creativiteit, gezonde voeding als natuurbeleving bevorderen. De Fruitheerlijkheid is een inspiratiebron voor andere ondernemers. Eigenaar Ester Korteland heeft laten zien hoe je met een relatief kleine boomgaard een gezond - in alle betekenissen van het woord - bedrijf kan runnen.

Tijdens de terugkombijeenkomst was veel aandacht voor het ontwikkelen van een verdiepingsprogramma voor de ambassadeurs in het najaar van 2015 en in 2016. Tijdens de cursus hebben de ondernemers onder meer een inventarisatie gemaakt van de bekende en minder bekende parels van het gebied. Hoe mooi zou het zijn deze te bundelen, zodat ze voor de gasten in dit gebied ontsloten worden!

In de cursus Ambassadeurs van het Landschap vergroten ondernemers hun kennis van cultuurhistorie, het landschap en natuurrecreatieve mogelijkheden. Ondernemers kunnen hun gasten nu vertellen over de ontstaanswijze van het gebied en wijzen op bijzondere plekjes. Een extra service die het verblijf én
het gebied aantrekkelijker maakt.

Lees meer over:

recreatie cultuur waterdriehoek
Deel dit bericht met je vrienden!