donderdag 26 november 2020

Alles over Dordrecht

Koninklijke Onderscheiding de heer Dolman

4 juni 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Burgemeester A.A.M. Brok heeft op donderdag 4 juni een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer J.A. Dolman. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van zijn afscheid van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. om 18.30 uur bij Art & Dining in het Dordrechts Museum. De onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje Nassau was een verrassing voor hem.
 
De heer Dolman richtte in 1979 zijn bedrijf Dolman B.V. op dat hij eind jaren tachtig verkocht aan Koninklijke Boskalis Westminster N.V. Gedecoreerde hield zich bezig met be- en verwerken van minerale afvalstromen en het saneren van vervuilde gebieden om ze te kunnen herinrichten tot woon-/werkgebied. Hij besloot na de verkoop van zijn bedrijf om zijn missie voort te zetten als algemeen directeur van Boskalis Dolman B.V. en werd daarmee een internationale speler in deze branche en een voorbeeld in de wereld.
 
Voor het verkrijgen van de ridderorde was vooral van belang dat de heer Dolman een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de ontwikkeling van doelmatige technologieën en de verhoging van het kwaliteitsbesef binnen de branche. De heer Dolman heeft het initiatief genomen om te komen tot bindende gedragsregels binnen de grondreinigingsbranche en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van wet- en regelgeving, waardoor reiniging en/of bewerking alleen door gecertificeerde bedrijven mag worden uitgevoerd.
 
Bovendien deelde hij de verworven kennis op het gebied van waterbodemsanering met andere instituten en zelfs met concurrenten, zowel nationaal als internationaal, om zodoende het milieuwerk naar een hoger en professioneler plan te tillen. De heer Dolman was aannemer van de grootste en meest risicovolle bodemsanering in de Nederlandse geschiedenis: Zellingwijk bij Gouderak / Moordrecht (van 1995 tot 2014) en aannemer en medeprojectleider van de grootste en meest risicovolle waterbodemsanering ter wereld: Fox River Wisconsin in de V.S. (van 2008 tot 2016).

Deel dit bericht met je vrienden!