donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe spits- en dal veerdienst Waterbus van start

29 mei 2015

DRECHTSTEDEN - Vanaf 1 juni extra afvaarten en rechtstreeks naar Kinderdijk. Waterbus, het grootste OV veerdiensten netwerk van Nederland, start op maandag 1 juni met de nieuwe spits- en dal veerverbinding op de route Dordrecht-Rotterdam. In opdracht van de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden wordt er in de spitsuren van maandag t/m vrijdag vaker gevaren naar Rotterdam met een extra schip.

Tijdens de daluren, weekenden en vakanties gaat Waterbus een rechtstreekse, dagelijkse lijndienst onderhouden tussen Dordrecht, Rotterdam en het Werelderfgoed Kinderdijk, waar voor Waterbus een eigen steiger is aangelegd. Voor de nieuwe veerverbinding heeft Waterbus een nieuw schip aangeschaft.  

De nieuwe veerverbinding betekent een forse impuls in de bereikbaarheid en economische groei van de regio en vormt een belangrijke voorwaarde voor de groeiambities van het Werelderfgoed Kinderdijk. Er wordt daarom flink geïnvesteerd in een marktgerichte benadering, waar de bestemmingen centraal staan. Inclusief een zeer uitgebreid e-commerce programma met e-ticket modules en verschillende arrangementen. In samenwerking met meerdere partners zoals de ss Rotterdam, het Dordrechts Museum, De Hollandse Biesbosch, de toeristische sector en uiteraard het Werelderfgoed Kinderdijk.

Lees meer over:

waterbus SPITS kinderdijk daluren
Deel dit bericht met je vrienden!