zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Koninklijke Onderscheiding voor de Heer Groenenboom

21 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Woensdagavond 20 mei 2015 heeft burgemeester drs. A.A.M. Brok een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer L.H. Groenenboom. Dat gebeurde na afloop van de kerkenraadvergadering van de Christelijk Gereformeerde Kerk Dordrecht Centrum. De uitreiking vond plaats in verenigingsgebouw De Krooswijkhof aan de Singel 184-186.

De heer Groenenboom is sinds 1982, met een tussenperiode van zes jaar, als ouderling verbonden geweest aan de Christelijk Gereformeerde Kerk Dordrecht Centrum. Hij bezocht in die jaren de gemeenteleden en was lid van de orgelcommissie.

Tijdens de renovatie van het monumentale kerkgebouw vanaf 2003 was hij zes jaar lid van de bouwcommissie. Van 2005 tot 2007 was de heer Groenenboom bovendien tweede voorzitter van de kerkenraad. Verder was hij gedurende zeven jaar lid van de evangelisatiecommissie.

In de jaren '70 en '80 was de heer Groenenboom tien jaar bestuurslid van de landelijke stichting In De Rechte Straat (doel van de stichting is de reformatie onder de aandacht brengen). Hij was vijftien jaar bestuurslid van de Stichting Vrienden van De Hoop Dordrecht (die christelijke hulp biedt bij psychiatrische en verslavingsproblemen).

Verder was de heer Groenenboom vijf jaar voorzitter van het verband van kerkelijke verenigingen. Tot slot was hij acht jaar bestuurslid van de reformatorische scholen in Dordrecht: Bogermanschool, Polyanderschool en Balthazar Lydius mavo (tegenwoordig het Wartburgcollege, locatie Marnix).

De heer Groenenboom heeft zich bij de ledenvergadering van april dit jaar niet meer herkiesbaar gesteld als ouderling. Op 20 mei 2015 nam hij informeel afscheid van de kerkenraad.

Deel dit bericht met je vrienden!