dinsdag 22 september 2020

Alles over Dordrecht

Het verhaal van het Nederlands Kampioenschap van F1 van SC Emma

20 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De onvergetelijke dag.........., Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei 2015, mochten de F-jes met begeleiding om 7 uur verzamelen op het sportpark. Daar aangekomen zag de begeleiding dat alle spelers ook supporters hadden meegenomen in de vorm van vaders, moeders, broers, zusjes en zelfs een hondje.  Geweldig.

De mannen in het stoere Emma busje gepropt en op weg naar Castricum, wat zouden wij vandaag gaan meemaken bij de 32 beste F teams van Nederland? Wij wisten ons op een onstuimige dag in januari niet te plaatsen voor dit grootse toernooi, maar kregen van de organisatie een wildcard, de grote underdog dus.

Lekker op tijd kwamen we aan en de mannen gelijk om laten kleden en ons opmaken voor de opkomst. 32 teams 1 voor 1 het veld op en het Nederlands volkslied, wat zongen ze goed mee.

De eerste rondes.
De eerste wedstrijd mochten we tegen VV Helden uit Limburg, dit team waren we wij onderweg gepasseerd in de spelersbus van VVV. De jongens begonnen gedreven en wisten met 4-0 te winnen. Nounou de eerste overwinning was binnen.

De tweede wedstrijd was tegen LacFrisia uit Friesland ook hier lieten we er geen (kunst)gras over groeien, maar liefst 5-0.

De laatste en beslissende poulewedstrijd traden we aan tegen Roda 23, net als wij hadden zij 6 punten, eigenlijk de eerste van de wat later zou blijken van 4 finales. Een lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander, maar wij wisten te winnen met 3-1 en ons te plaatsen bij de laatste 8 van Nederland, wat een prestatie.

De Kwartfinale.
De Kwartfinale tegen PVCP uit Vleuten, de kampioen uit de hoogste categorie aldaar. Wij waren makkelijk te pakken, maakte de coach van de tegenstander zijn spelers duidelijk, hoorden onze moeders. Geweldig onze mannen hoefden niet meer gemotiveerd te worden. Voor iedere meter streden zij en met een verdiende overwinning van 1-0 plaatsten wij ons bij de laatste vier.

De Halve Finale.
De Halve Finale wachtte RKDO uit Nootdorp op ons. Een taaie tegenstander, die ons dit toernooi voor 't eerst op achterstand speelde. Met 1-0 achter de rust in. Een peptalk en de tweede helft ingegaan met slechts 1 verdediger, wisten wij de stand om te buigen naar een 2-1 overwinning, wat een mentaliteit.
Ongelooflijk. De Finale gehaald. Wie had dat verwacht?

De grote Finale.
Een opkomst met Champions League muziek en volgepakte tribunes, jeetje kippenvel wat een belevenis. Twee teams zenuwachtig, gespannen en vermoeid na een loodzware dag. Wie zou het gaan winnen? Direct in de eerste minuut een grote kans voor EMMA, mis helaas. De Forresters uit Heiloo, de winnaar van twee jaar terug, waren de tegenstanders. Na onze kans kregen zij 2 grote kansen, maar Mike hield zijn doel schoon. Het spel golfde heen en weer en via Yassine die Levi aanspeelde kwam de bal bij Damian, hij bleef koel en knalde de 1-0 binnen. Wat een gejuich, vele andere teams waren ook voor ons omdat zij een link zagen met het grote Barcelona, door ons tenue.

Het spel golfde heen en weer met Tijn als motor van de keihard werkende Emma ploeg. Met 1-0 gingen we rusten. De coaches probeerden de mannen er van te overtuigen dat de overwinning zooooooo dicht bij was. Alles geven de laatste 11 minuten, was het motto. Uiteraard had de tegenstander ook dit motto. Bij beide teams zag je de krachten langzaam opraken, kansen over en weer, maar Emma leek stand te houden.

Tot 2 minuten voor tijd.......daar was die........gelijkmaker, balen! Maar de kopjes moesten omhoog, er was nog niets verloren, de coaches schreeuwden zich schor. Beiden teams wisten niet meer te scoren en het doem-scenario was een feit.....penalty’s.....! 3 om 3, de Forresters mochten beginnen.

De eerste was raak 0-1 toen Mike N. je zou er maar staan......maar hij bleef koel 1-1.
De Forresters 1-2. Toen onze JJ: bam 2-2 ook hij liet de keeper geen kans.
De tegenstander weer, keeper Mike moest buigen 2-3. Jeffrey was aan de beurt...als hij zou missen is het over...
Gelukkig, ook hij bleef koel voor de honderden toeschouwers 3-3.

Nu om en om de Forresters begonnen weer... Mike op zijn doellijn, de fluit, de speler zette aan en schoot.
Mike bleef kijken en op fantastische wijze pakte hij de penalty, gejuich de spelers met zijn allen naar keeper Mike toe...maar ho jongens, wij moeten nog. Wat een spanning zou het.......
Gidion mocht (of was het in dit geval moest) hem nemen. De bal op de stip, de aanloop, de fluit, velen draaiden zich om en durfden niet te kijken zou het zou het zou het.... zijn schot. Jaaaaaaaa!

EMMA F1 Nederlands KAMPIOEN, wat een teamprestatie! Mike L. Jeffrey, Gidion, Yassine, Tijn, Mike N., Jaymian, Damian, Levi, Ricky, Henk, Michel, Johan en alle altijd meelevende ouders en supporters GEFELICITEERD, wat een dag!

Dan de prijsuitreiking.... De grote bokaal, na lang wachten, alle teams kregen een prijs, was de kampioen aan de beurt.

Wat een enthousiasme, wat een gegil, wat een vreugde, het hele team rende naar voren. De grote bokaal ging de lucht in

KAMPIOENEN - KAMPIOENEN - KAMPIOENEN - KAMPIOENEN - KAMPIOENEN - KAMPIOENEN - KAMPIOENEN - KAMPIOENEN

Na een ereronde langs het publiek, allemaal op de foto met de bokaal en schaal. Met zijn allen en uiteraard apart, wie wilt zo’n beker niet vasthouden??
Een beetje rustig worden en maar omkleden.... we hadden nog een fantastisch weekend voor de boeg, we moesten immers op kamp. Onderweg in Breukelen met het hele team bij de MAC gestopt, de kinderen rammelden, daar er in Castricum een gezonde keuken was.... een balletje breed, crackers, gemalen penen, Wilfred Genee stond de smoothies te maken...smullen hoor hahaha.

Het Mac Donalds food ging er dan ook bij iedereen heerlijk in.
Het laatste half uurtje op weg naar Austerlitz, de kamplijding was ingelicht en er klaar voor.
De muziek stond klaar, de erehaag was gevormd.....
Wat een onthaal, de spelers op de schouders van de kamplijding, de grote trofee in de lucht.
Keiharde muziek, klappende EMMA jeugd wat een genot om mee te maken... binnen op de tafels: We Are The Champions....

Een heerlijk en onvergetelijk weekend volgde waarvoor iedereen dank.
Ook in de EMMA kantine op zondag als ware KAMPIOENEN onthaald, tijdens de prijsuitreiking bij de trotse ouders en andere familieleden en vrienden.
Laten we hopen dat we nog lang van deze mannen kunnen genieten bij Emma........

Gemaakt door: De trotse begeleiding van Emma F1

Lees meer over:

voetbal f1 sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!