woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse dialogen 25 en 27 mei met Wim Huijser

19 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Hier, op dit eiland,/ dat sinds lang geen eiland meer is:/ drie bruggen, twee tunnels,/ heb ik alles zich af zien spelen/ wat zich op aarde maar afspelen kan./ In dit kleine pannenkoekplatte driehoekje/ tussen Willemsdorp, Kop van ’t Land en Groothoofd - Kees Buddingh’

In het tv-programma Dordtse dialogen laten mensen een meer persoonlijke kant van zichzelf zien. Alle gasten hebben op een of ander manier iets met Dordrecht. In de eerstvolgende uitzending op 25 mei (met een herhaling op 27 mei) is Wim Huijser te gast.

‘Ik heb het gevoel in een ruimte te zijn waarvan ik altijd al hoopte dat die zou bestaan, maar die zich nu ook in de werkelijkheid manifesteert.’ Zo omschrijft biograaf Wim Huijser zijn eerste ontmoeting op 19-jarige leeftijd met de Dordtse schrijver en dichter Kees Buddingh’.

Wat beweegt hem om de afgelopen 12 jaar te werken aan de biografie?
Waarom is het onderwerp verlangen zo boeiend?
Waarom is Zoek de zonzijde zijn meest persoonlijke boek?
Wat zegt de dichtregel ‘Het neefje, dat ook mee mocht uit logeren’? over Buddingh’ en Huijser?
Hoe  kende Koning Willem Alexander al de titel van de biografie: Hoe Dichter bij Dordt?
Dat en meer  in de komende uitzending van Dordtse dialogen.

Eerdere uitzendingen met burgemeester Arno Brok, ex-politica Mary Ruisch en oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis Pier Eringa zijn te vinden op You Tube/Dordtse dialogen.

Lees meer over:

dichter buddingh dialogen
Deel dit bericht met je vrienden!