zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Bijzondere vertoning van 'Portret van een Tuin'

18 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op vrijdag 22 mei een bijzondere vertoning in Cinema The Movies: PORTRET VAN EEN TUIN.

Een innemende en observerende documentairefilm over vier seizoenen in de tuinen van Landgoed Dordwijk, verscholen te midden van de Dordtse woonwijken. We zien de pracht van die tuinen, in oude glorie hersteld door tuinbaas Daan van der Have en zijn team. We zien de passie voor en het vakmanschap in ouderwets tuinieren. De 85-jarige snoeimeester Jan Freriks draag al doende zijn kennis over. Twee mannen die kalm en ontspannen hun liefde voor tuinieren met elkaar delen. Een veelheid van gewassen, fruitbomen en kruiden wordt in het ritme van de natuur gezaaid, gepoot, gesnoeid en uiteindelijk geoogst.

Tuinbaas Daan van der Have en regisseur Rosie Stapel zijn aanwezig voor een gesprek (Q&A) na afloop van de film.

Portret van Tuin wordt eenmalig vertoond op vrijdagavond 22/5 om 19.30 uur. Het filmbezoek is te combineren met een maaltijd vooraf in Diva’s. Chef kok Marcel Prins presenteert een Salade Complet met ingrediënten direct uit de tuin van Dordwijk en vergezeld van een goed glas wijn.

Lees meer over:

film movies vertoning
Deel dit bericht met je vrienden!