woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Benefietconcert en acties voor Nepal brengen bijna € 40.000 op

18 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - “Wat een geweldige sfeer en wát een lieve mensen. In mijn stoutste dromen had ik niet durven dromen dat er binnen 3 weken al meer dan € 37.000,- opgebracht zou zijn. Er zijn nog meer toezeggingen en acties dus we gaan echt richting de € 40.000,- .” Aldus Willy Schuurman initiatiefneemster van het Benefietconcert.

De aanleiding van dit Benefiet zijn de allesverwoestende aardbevingen in Nepal. “Mijn zwagers die een kinderhuis hebben in Nepal en daar andere kleinschalige projecten hebben lopen gaan diverse malen per jaar daar naartoe en ondersteunen er de beheerder van het kinderhuis. Ze doen er prachtig werk voor stichting Namaste Projects.” Aldus Schuurman.

Een zorgvuldig samengestelde club muzikanten was bijeen gekomen om in de Trinitatuskapel een geweldig concert te geven om zo ook bij te dragen aan het herstel in Nepal.

Om 15.00 uur verzorgde wethouder Bert van de Burght de opening, waarna Ben Corino de rest van de middag  op hartverwarmende wijze leidde. Het Eefje Meskerkwartet bracht het gevoelige luisterlied  “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij ten gehore.

Het werd een middag met een lach en een traan. Maarten Teekens, solo op het podium en met gitaar in de hand zong met een buitengewoon mooie stem pareltjes uit de popmuziek. Het dak ging er pas helemaal af toen het Official Ukulele Orchestra Dordrecht opkwam.

Er zat vrijwel niemand meer stil op zijn stoel. De deuren van de kapel (die overigens gratis beschikbaar was gesteld) bleven tijdens het concert open, zodat ook het winkelend publiek  naar binnen kwam. Er stond een melkbus waarin men kon doneren. Het was heel informeel, bomvol en een fantastisch aangename sfeer.

“Dit is zo samenbindend. Er hangt al de hele dag een bijzondere, gemoedelijke en ja, zelfs liefdevolle sfeer.” zegt Schuurman. Het slotlied werd gezongen door Emma Thwaite “You’va got a friend”van Carol King, waarbij alle artiesten en het publiek gezamenlijk uit volle borst  meezongen. De filmpjes zijn inmiddels in Nepal gezien. De mensen van het kinderhuis zijn erdoor geraakt en voelen zich op afstand gesteund.

Veiling
Tijdens de gehele middag tot voor in de avond was er in de binnentuin en in de kosterij een heerlijk buffet met Aziatische eten. De opbrengst was vanzelfsprekend ook voor stichting Namaste Projects. Aansluitend op het concert werden er door veilingmeester Peter Ojemann verschillende schilderijen geveild.

Deze veiling alleen al had € 2000,- opgebracht met biedingen uit Frankrijk. Het klapstuk was een prachtig paneel van Gerard de Bruyne. Het bijzondere aan dit werk was dat het een symbolisch werk was voor het kinderhuis in Nepal. Het is een prent voor kinderen met op de achtergrond een stad in opbouw en op de voorgrond 2 muzikale dieren. De Bruyne die ook samenwerkt met Frank Groothof (bekend van o.a. kindertheater) had wel als voorwaarde dat de bieder het paneel zou schenken aan het kinderhuis. En dat is gelukt.

In juli gaat het schilderij mee naar Nepal en krijgt een plaats in het kinderhuis. Donaties blijven welkom op NL 81 INGB 0009 265 942 o.v.v. benefietconcert aardbeving t.n.v. Stichting Namaste Projects Voor meer informatie: https://www.namasteprojects.nl .

Zij zijn een erkende ANBI instelling. Hierdoor kunnen giften van belastbaar inkomen afgetrokken worden. De opbrengst komt voor 100% bij de plaatselijke bevolking terecht, geen overheadkosten.

Inzet:
Muzikanten die hun medewerking verleende zijn: Eefje Mesker (zang), Hans Visser (contrabas), Arno Hoogwerf (piano), Ruben Gouman (percussie), Emma Thwaite (zang en piano), Maarten Teekens, (zang en gitaar), Thomas Florusse (zang en  piano), Thisgirlslife (zang en gitaar), De Troubadours (zang en gitaar) en Faye Smulders (harp)

Deel dit bericht met je vrienden!