vrijdag 25 september 2020

Alles over Dordrecht

Stadsdichter Kees Klok bespreekt de winst van Dordrecht: "Veel huiswerk. voor de Amsterdammers..."

18 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ajax blikt  op eigen site terug na de nederlaag, die stadsdichter KEES KLOK uiteraard ook bespreekt.  Veel huiswerk. voor de Amsterdammers...

De kranten maakten maandag weinig woorden vuil aan de nederlaag van Ajax bij FC Dordrecht (2-1 verlies). Het ging na de laatste wedstrijd van het seizoen vooral over hoe het komend seizoen beter moet met het team van Frank de Boer.

'Bergen huiswerk De Boer', aldus de kop in De Telegraaf. 'Frank de Boer had vooraf de wedstrijd tegen FC Dordrecht gehamerd op het feit dat zijn spelers het niet voor zichzelf moesten doen maar voor de naam van Ajax. Na de nederlaag op de laatste speeldag werd er een harde conclusie getrokken. ,,Het is niet gelukt om die snaar te raken. Het spel moet sprankelender’’ aldus de Boer.'

De Volkskrant schreef dat Ajax het mislukte seizoen afsloot in stijl. 'In de verloren wedstrijd tegen Dordrecht bracht Viktor Fischer de nummer twee van de Eredivisie nog wel op voorsprong in de 57ste minuut. Zijn doelpunt was niet voldoende voor een zege, omdat Klaiber de thuisploeg op gelijke hoogte schoot. Van Haaren bezorgde Dordrecht in blessuretijd zelfs nog de vierde zege van het seizoen.'

'Ajax onderuit tegen hekkensluiter'. Dat stond er boven het Ajax-artikel in het Algemeen Dagblad. 'Zonder veel bekende gezichten kon Ajax zich niet meer opladen voor de laatste seizoenswedstrijd tegen de nummer laatst van de Eredivisie. ,,Volgend jaar moet het allemaal veel beter en een stuk aantrekkelijker, aldus de beleidsmakers uit Amsterdam.' Het AD kijkt vooral verder naar volgend seizoen. 'Met de komst van Nemanja Gudelj, die meer body op het Ajax-middenveld moet geven en de hopelijk terugkomst van Rafael van der Vaart, moet Ajax er eind juli weer staan voor de voorrondes van de Champions League.'
 

Lees meer over:

voetbal overwinning FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!