FC Dordrecht gedegradeerd maar wel met een fantastische 2 - 1 op Ajax

17 mei 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Lang leek het een 1 - 1 gelijkspel te worden, maar in een van de laatste minuten zorgde FC Dordrecht voor een historische 2 - 1 zege op A.F.C. Ajax Amsterdam.

FC Dordrecht heeft zo afscheid genomen van de eredivisie met een mooie overwinning in eigen huis op tegen Ajax: 2-1.

Voor de rust gebeurde er niet veel. Ajax creëerde wel het meeste gevaar en had een treffer verdiend. El Ghazi kopte in de openingsfase net naast en Van der Hoorn kopte uit een hoekschop rakelings over. Dordrecht kon de Ajax-verdediging niet in problemen brengen.

Na de rust werd het boeiender. Fischer zette Ajax op 0-1 door de bal in twee instanties langs de keeper te werken. Dordrecht gaf niet op: Korte raakte de paal, even later maakte Klaiber verdiend gelijk. Vlak voor tijd zorgde Van Haaren voor een mooi Dordts slotakkoord.

Bron: Langs de Lijn en NOS Teletekst