maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

De Politie waarschuwt ondernemers voor koperdiefstallen

11 mei 2015 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De Politie: "Criminelen schuwen niet om koperen gas- en waterleidingen uit leegstaande bedrijven of andere gebouwen te stelen. Ook koperen bliksemafleiders worden vanaf bedrijfspanden gestolen. Hier komt men vaak maanden later achter, omdat er vaak geen zicht is op deze bliksemafleiders. Koperdiefstal kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. De politie adviseert ondernemers om leegstaande panden te beveiligen en dit bij de politie te melden. De laatste jaren volgden koperdiefstallen van bliksemafleiders en koperen elektriciteitsleidingen langs het spoor. Ook koperen beelden werden het doelwit van de dieven.

Wat kunt u doen om koperdiefstal te voorkomen of onaantrekkelijk te maken:
- Bliksemgeleiders kunnen worden beveiligd door anti-inbraakstrips die met speciale schroeven aan de muur kunnen worden bevestigd.
- Koperen hemelwaterafvoeren kunnen worden vervangen door onder andere een bruine pvchemelwaterafvoer. Deze heeft bijna dezelfde kleur als de originele koperen afvoer. Of kies voor een extra verankering.
- Een goede verlichting rondom uw pand doet daders afschrikken.
- Camerabeveiliging met bewegingsdetectie.
- Veranker de beelden aan de sokkel. Verankeren kan op vele manieren en kan zodanig dat diefstal nog nauwelijks mogelijk is.
- Plaats zenders in de beelden met een GPS systeem, zodat traceren mogelijk is.

Tot zover: Basisteam Drechtsteden Binnen. Tel: 0900-884

Lees meer over:

politie koper diefstal
Deel dit bericht met je vrienden!