zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

Theodoor Stoopprijs verhuist naar duurzame ondernemer: Het Faire Schaap

29 april 2015

DORDRECHT - De PvdA Dordrecht reikt op vrijdag 1 mei om 13.00 uur de Stoopprijs 2015 uit aan Minca Verboom, eigenaar van Het Faire Schaap aan de Vriesestraat 104. Minca Verboom ontvangt de prijs uit handen van raadslid Jacqueline van den Bergh, winnaar in 2014.

PvdA Dordrecht wil hiermee haar waardering uitspreken voor de inzet van deze Dordtse ondernemer voor de  stad en voor duurzame ontwikkeling en eerlijke arbeidsvoorwaarden in minder ontwikkelde landen.

Het Faire Schaap ligt vol met producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, gemaakt onder eerlijke handelsvoorwaarden. Tegelijkertijd vormt Het Faire Schaap een aanwinst in de Vriesestraat.

De Stoopprijs wordt altijd uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Door de prijs uit te reiken aan een fair trade ondernemer, wordt nogmaals het belang onderstreept van eerlijke arbeidsvoorwaarden, zowel nationaal als internationaal.

De Stoopprijs is genoemd naar Theodoor Stoop, een PvdA-wethouder en arts die veel betekend heeft voor de stad Dordrecht. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor de verwezenlijking van de sociaaldemocratische idealen in de stad.

Bij de prijs hoort een sculptuur, gemaakt door de kunstenaar Johannes Weerheim. Het verbeeldt water dat bedwongen wordt (een verwijzing naar de inpoldering van de Biesbosch) en verwijst naar de bescherming die de sociaaldemocratie biedt aan mensen die dat nodig hebben.

Lees meer over:

PvdA stoopprijs
Deel dit bericht met je vrienden!