woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Verhuizing Juffrouw Pollewop maakt Voorstraat West nóg hipper

28 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het straatbeeld van Voorstraat West van tien jaar geleden is al lang niet meer van toepassing in het hier en nu. Het is hip, gezellig en het bruist. Een straat vol nieuwe winkels en leuke initiatieven, waardoor Voorstraat West weer serieus op de kaart staat.

Reden genoeg om op onderzoek uit te gaan. We beginnen met een bezoek aan Juffrouw Pollewop, een prachtige speelgoedwinkel met eerlijk en duurzaam speelgoed, gerund door Mette Korteland en Maaike Bonnier. Deze week verhuisd van de Krommedijk naar de Voorstraat West te Dordrecht.

Waarom zijn jullie verhuisd naar de Voorstraat West?
‘Twee jaar na de opening van onze winkel op de Krommedijk hadden we behoefte aan meer ruimte. Ruimte voor meer speelgoed, maar ook voor onze workshops en activiteiten. We waren al enige tijd op zoek. Gelukkig kwam de Voorstraat West op ons pad. We waren op slag verliefd. Op het pand, de straat en met name de creatieve sfeer die hier hangt,’ aldus Mette. Eén van de eigenaren van de vrolijke winkel. ‘Daarnaast is de gunstige locatie, hartje centrum, de doorslag geweest.’

Het valt op dat de winkels in de Voorstraat West anders zijn dan de grote ketens. Wat maakt jullie zo uniek ten opzichte van andere speelgoedwinkels?
‘Wij proberen de klanten te verrassen met eerlijk en duurzaam speelgoed. Speelgoed is bij ons absoluut niet gemaakt door kinderhandjes. Daarnaast vinden we het belangrijk dat speelgoed de fantasie prikkelt van de kinderen. Speelgoed moet vooral lang meegaan. Het duurzame karakter is daarbij van groot belang.’

We zien dat jullie boven een workshop-ruimte hebben? Wat organiseren jullie allemaal?
‘Wij organiseren verschillende soorten workshops. Denk aan poppen of wol-elfjes maken. Of het maken van transparanten (red. raamdecoratie). Ook staan wij bekend om de kinderkleding ruilbeurs. Zaterdag 23 mei a.s. gaan we weer zomerkleding met elkaar ruilen. Het idee is simpel. Lever een tasje met te kleine kleding in en neem een tasje met kleding in de juiste maat weer mee.’

We lopen nog een stukje door de Voorstraat en we vinden het tijd voor een bak koffie. De afgelopen zomer geopende Heer & Meester lokt ons met een vrolijk bord vol liefde naar binnen. Daar hebben we trek in. We spreken met Ruben Verplakke, de manager van Heer & Meester.

Waarom hebben jullie voor de Voorstraat West gekozen?
‘Kijk eens om je heen, een prachtig stukje Dordrecht,’ aldus Ruben.

Benieuwd naar andere de winkels in de Voorstraat West? Bekijk de Facebook pagina www.facebook.com/Voorstraatwest

Deel dit bericht met je vrienden!