Achtentwintig Dordtenaren Koninklijk Onderscheiden

24 april 2015
Achtentwintig Dordtenaren Koninklijk Onderscheiden


DORDRECHT - Tijdens een bijeenkomst in de Grote Kerk van Dordrecht op vrijdag 24 april a.s. vanaf 10.00 uur zal burgemeester de heer drs A.A.M. Brok, tijdens de zogeheten Algemene Gelegenheid, 28 Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Hiervoor nodigen wij u van harte uit.

Voor de gedecoreerden is de Koninklijke Onderscheiding een grote verrassing. De voorstellers van de Koninklijke Onderscheiding verzinnen met de naaste omgeving van gedecoreerden vaak ingenieuze verhalen om hem of haar naar de Grote Kerk te lokken.

Nadat burgemeester Brok alle decorandi heeft toegesproken en hen de versierselen, behorende bij de Koninklijke Onderscheiding heeft opgespeld, wordt een groepsfoto gemaakt in het koor van de kerk. Na afloop is er gelegenheid om de gedecoreerden te feliciteren.

Vijfentwintig Dordtenaren werden Lid in de Orde van Oranje Nassau; drie zijn Ridder in de Orde van Oranje Nassau geworden.
Hieronder volgt het volledige overzicht.

Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn geworden:

De heer J.R. van Asch
Gedurende 35 jaar actief als commissie- en bestuurslid voor voetbalvereniging Wieldrecht. Tevens ruim 10 jaar bestuursvoorzitter van wooncomplex stichting De Gravenhorst en sinds 3 jaar van wijkcentrum stichting De Gravin.

Mevrouw J. van Asch-van Eck
10 jaar lid ouderraad basisschool Prins Willem Alexander en 5 jaar onbezoldigd medewerkster middelbare schoolbibliotheek en sinds 30 jaar vrijwilligster bij zorgcentrum De Sterrenlanden.

De heer H. Bestenbreur
25 jaar vrijwilliger bij de Dordtse Welzijnsorganisatie en bij bewonerscommissie De Schakel. 28 jaar vrijwilliger in de Grote Kerk en 20 jaar bij Stichting De Laethbloeyer. Tevens actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem en het Reumafonds en medeoprichter Vereniging Kattenzorg Dordrecht.

Mevrouw C.H. van Bruggen-Mitzer
44 jaar bibliothecaresse van zorgcentrum Dubbelmonde. Via de Unie van Vrijwilligers 43 jaar de bloemendienst van het ziekenhuis verzorgd. Sinds 45 jaar bestuurslid Welfare van het Rode Kruis. Sinds 1981 actief in het ouderenwerk in Dubbeldam en vertegenwoordiger in de Wmo-adviesraad en sinds 12 jaar gastvrouw in de Grote Kerk.

Mevrouw J.M.A. Fens-Kuijs
26 jaar vrijwilliger en sinds 1993 secretaris Zonnebloem, afdeling Dordrecht-West. Daarnaast sinds 1990 de dagelijkse mantelzorg voor haar hoogbejaarde moeder.

Mevrouw C.A. de Haan-Verbaan
Een speciale vorm van mantelzorg voor haar alleenstaande dochter met een Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH). Haar dochter kreeg in 1997 een NAH tijdens de zwangerschap van de kleindochter van gedecoreerde. Naast de zorg voor haar dochter nam ze de zorg voor haar pasgeboren kleindochter Fabriënne op zich, die in 2013 werd verkozen als Dordtse Belofte.

Mevrouw L. van Helden-Kaijen
Bijna 40 jaar vrijwilligster in verpleeghuis Crabbehoff en sinds 30 jaar hulp van mevrouw Van Houwelingen (92), terwijl zij zelf bijna 84 is.

De heer C.J. Kist en mevrouw J.J. Kist-Roozen
Zijn 11 jaar actief geweest voor speeltuinvereniging Crabbehof en hebben gezorgd voor een soepele sluiting van de speeltuin en een goede afronding van de financiën in nauw overleg met voormalig wethouder Wagemakers. Het gezamenlijke kook- en eetproject werd voortgezet in het verpleeghuis Crabbehoff. Voorts is het echtpaar al 25 jaar actief als EHBO-vrijwilliger.

Mevrouw A. Kleijn-van Andel
Sinds 35 jaar actief bij de Dordrechtse Krachtsport- en Atletiekvereniging Hercules, als voorzitter jeugdcommissie, redactielid clubmagazine, lid wedstrijdcommissie, lid schoonmaakploeg, jurylid jeugdwedstrijden, beheerder clubkleding en medeorganisator van atletiekwedstrijden.

De heer P. van der Klooster
8 jaar lang kerkmeester van de Grote Kerk Dordrecht en nog steeds vraagbaak en adviseur, onder andere voor de restauratie van het Kam-orgel. Daarnaast 6 jaar bestuurslid en havenmeester bij de Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging en ook daar nog steeds vraagbaak. Van 2007 tot 2010 inzet voor de slachtoffers van de tsunami via ‘Yes, I care’ en lid van de adviescommissie Wonen nieuwbouw en renovatie van de gemeente Dordrecht.

De heer J.A. Kloppert
40 jaar lid, vrijwilliger, instructeur, bestuurslid en vanaf 2012 voorzitter van drum & bugle corps Jubal. Daarnaast sinds 23 jaar zakelijk leider van kakofonieband De Rammen, organisator van kapellenfestival Ramspoed, sinds 16 jaar vrijwilliger bij de Blue Devils in Amerika en sinds 2010 betrokken bij het Zuidafrikaanse project Fieldband.

De heer H.B.H.E. Koekkoek
Sinds 2001 voorzitter Kunstrondje Dordt, sinds 12 jaar voorzitter Vereniging Kunst- en Antiekhandelaren, sinds 11 jaar voorzitter Raad van Toezicht woningcorporatie Trivire. 10 jaar geleden initiatiefnemer en sindsdien vrijwilliger bij de Stichting Ontwikkeling Voorstraat Noord. Tevens 10 jaar voorzitter van de Dordtse Boekenmarkt en in 2009 initiatiefnemer en sindsdien organisator van zomerkunstevenement Place d’Ary. 3 jaar voorzitter werkgroep Kunstkerk (tegenwoordig Muziekstroom) geweest en 8 jaar als lid en fractievoorzitter gemeenteraad Dordrecht.

De heer R.W. van de Lagemaat
Sinds 20 jaar vrijwilliger bij de Wilhelminakerk Dordrecht, 10 jaar bestuurslid van Stichting Dordtissimo Dordrecht, 8 jaar vrijwilliger van Platform Stedelijke Herdenking Dordrecht en 40 jaar hulpsinterklaas op basisschool De Fontein.

Mevrouw J. Lokers-in ’t Veld
6 jaar penningmeester en vervolgens 6 jaar secretaris van voormalig Nederlandse Christen Vrouwenbond, afdeling Dubbeldam. 14 jaar vrijwilliger van de Gereformeerde Kerk Dordrecht en 6 jaar vrijwilliger bij bibliotheek verpleeghuis Crabbehoff Dordrecht. Sinds 24 jaar vrijwilliger van de wijkgemeente Dubbeldam van de Gereformeerde Kerk Dordrecht. Redacteur van jubileumboek Vereeniging Een School met den Bijbel Dubbeldam, dat in 2002 verscheen.

De heer A. Matena
Sinds 24 jaar wedstrijdleider en 9 jaar secretaris van bridgeclub DBC Thuredreght Dordrecht.

Mevrouw F.J.M. Pennings-van der Lee
Sinds 1986 als vrijwilliger verbonden aan de Heilige Mariaparochie te Dordrecht; 7 jaar als koster en 12 jaar op het secretariaat. In 1986 oprichter en sindsdien 18 jaar dirigent van het kinderkoor de Piusklokjes. Sinds 2005 redactielid van tijdschrift Onze Vriend St. Antonius. Sinds 2008 penningmeester van Schola Cantorum van de Antoniuskerk Dordrecht en sinds 2012 beheerder van de parochiële noodtelefoon.

De heer F. Philippo
25 jaar vrijwilliger bij de Dordtse Welzijnsorganisatie en sinds 25 jaar actief bij bewonerscommissie De Schakel en vanaf 1995 bij Stichting De Laethbloeyer. Tevens medeoprichter van Vereniging Kattenzorg Dordrecht.

Mevrouw P.W. van Rijn-Lachnit
Sinds 2007 lid Wmo-adviesraad, lid van het Platform dak- en thuislozen Dordrecht en gastvrouw bij het Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht. In 1998 medeoprichter en gedurende 4 jaar penningmeester Stichting Streetlife Project Dordrecht en 13 jaar voorzitter Parochiële Caritas commissie Antonius Bonifatiusparochie Dordrecht. 10 bestuurslid Tafeltennisvereniging Dordrecht, 7 jaar voorzitter oudercommissie Mariaschool Dordrecht en 16 jaar bestuurslid/trainer The Hawks Dordrecht.

Mevrouw C. van Roon-van der Zee
Sinds 1976 contactdame 75-plussers PKN Wilhelminakerk Dordrecht en sinds 1979 vrijwilliger onderhoud Wilhelminakerk. Daarnaast sinds 25 jaar diaken Stichting Interkerkelijke Raad Christelijke Erediensten Albert Schweitzerziekenhuis en tevens als vrijwilliger bij ziekenomroep RANO.

Mevrouw E. Smeulers-van Es
25 jaar vrijwilliger bij verzorgingshuis Thureborgh Dordrecht en sinds 1988 vrijwilliger bloemendienst Albert Schweitzerziekenhuis. 10 jaar secretaris van de Unie van Vrijwilligers en sinds 1989 tevens als vrijwilliger verbonden aan de UVV Dordrecht.

De heer M. Verwaal
38 jaar bestuurslid van korfbalvereniging ckv Oranje-Wit Dordrecht, waarvan 12 jaar als secretaris en 7 jaar als voorzitter en sinds 5 jaar vrijwilliger bij Oranje-Wit. Sinds 1999 lid tuchtcommissie Koninklijke Nederlandse Korfbalbond, lid College van Gecommitteerden Grote Kerk en lid coördinatiecommissie Stichting Behoud Grote Kerk Dordrecht.

De heer J. Vogelaar
Sinds 15 jaar woordvoerder bewonerscomité Verzetsbuurt De Staart Dordrecht, sinds 6 jaar lid Activiteitencommissie Staart-West Dordrecht. Sinds 4 jaar adviseur regiegroep Wijkwensen en sinds 3 jaar lid van Bewonersraad Woonbron Dordrecht. 7 jaar lid Commissie Bezwaar en Beroep Sociale Dienst Drechtsteden en 9 jaar gemeenteraadslid. Sinds 25 jaar voorzitter Verenigde Hengelsportvereniging Regio Dordrecht en in de jaren ‘80 actief in en voor het actiecomité renovatie Noorderkwartier Dordrecht en bij de verbouwing van de oude school tot buurthuis Staart-West Dordrecht.

De heer A.D. Wolst
7 jaar voorzitter Koninklijke Nederlandse Biljart Bond district Dordrecht en 10 jaar voorzitter biljartclub Tot Ons Genoegen Dordrecht. 3 jaar secretaris en vliegleider en 5 jaar voorzitter van de radiovliegclub Red Eagles. 4 jaar voorzitter bridgeclub DBC Thuredreght en 10 jaar penningmeester herenseniorencommissie Golfclub De Merwelanden en sinds 2000 lid van de Sportraad als vertegenwoordiger van de biljartsport en sinds 2006 ook voor de radiovliegsport.

De heer A.M.W. Zijderveld
Sinds 1990 vrijwilliger bij de ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Sinds 1999 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis als kaderinstructeur, coördinator en beheerder van apparatuur en andere middelen. Sinds 12 jaar vrijwilliger/coördinator op de Henri Dunant-boot van het Rode Kruis. 35 jaar zwarte piet geweest op basisschool De Fontein.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau zijn geworden:

De heer A.J.A.J. de Goeij
10 jaar voorzitter cliëntenraad Albert Schweitzerziekenhuis en 5 jaar voorzitter Wmoadviesraad Dordrecht. Sinds 2007 lid en sinds 2009 voorzitter regionale Wmoadviesraad. Sinds 2000 voorzitter van de Past Rotarians afdeling Dordrecht. Sinds 2014 voorzitter Interkerkelijke Regeling Christelijke erediensten Albert Schweitzer ziekenhuis, voorzitter Parochiële Caritas Instelling Heilige Theresia van Avila Parochie Dordrecht en lid van de klachtencommissie Albert Schweitzerziekenhuis. 3 jaar voorzitter geweest van oudercommissie peuterspeelzaal in Zevenbergen, 8 jaar hoofdjeugdleider bij Blauw Geel in Veghel en 4 jaar gemeenteraadslid in Veghel. Initiatiefnemer en sinds 12 jaar adviseur Steunfonds Our Little Roses in Honduras.

De heer J. van de Lagemaat
Sinds 35 jaar bestuurslid en sinds 1994 secretaris Genootschap Nederland-Israël afdeling Drechtsteden en sinds 20 jaar lid hoofdbestuur Genootschap Nederland-Israël. 11 jaar ouderling geweest van de Gereformeerde Kerk Dordrecht. Sinds 25 jaar belangeloze hulp bij het invullen van belastingaangiften.

De heer D. Langevoort
13 jaar bestuurslid Stichting Philadelphia Voorzieningen Dordrecht-Gorinchem, 8 jaar bestuurslid Regionale Maatschappelijke Raad Philadelphia Zorg. 20 jaar bestuurslid Regionale Federatie van Ouderverenigingen Waardenland. Sinds 1988 bestuurslid Stichting Interkerkelijke Kommissie Aangepaste Arbeid Dordrecht en bestuurslid/voorzitter vereniging Sien Drechtsteden. Medeoprichter Stichting Steunfonds Philadelphia Drechtsteden. Sinds 2007 secretaris Stichting Steun Werk Philadelphia en sinds 2008 bestuurslid Platform VG Zuid-Holland Zuid.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.