maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Unieke muziekvoorstelling Gilgamesj. Superheld! kan van START

22 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dankzij crowdfundingplatform Dordrecht van START heeft Muziektheater Hollands Diep de benodigde € 4.000 ingezameld om de nieuwe productie Gilgamesj. Superheld! op de planken te brengen. Cilia Hogerzeil, artistiek leidster: “Deze muziekvoorstelling is onze nieuwste productie voor het hele gezin: over twee hartsvrienden die op zoek gaan naar onsterfelijkheid. Dit doen we vanuit het Energiehuis in Dordrecht en daarna gaan we met de voorstelling ‘op reis’. We hadden al financiële toezeggingen van fondsen, maar zonder deze crowdfundingsactie hadden we het niet gered. Fantastisch dat we nu op 17 oktober in première kunnen!

Het is voor muziektheater Hollands Diep een mijlpaal in de financiële realisatie van de voorstelling "Gilgamesj, Superheld!" ondanks dat hebben ze nog een lange weg te gaan. Muziektheater Hollands Diep heeft vaker acties ondernomen maar nog nooit zo lokaal binnen Dordrecht. "Wij deden dit voor het eerst lokaal en tonen aan dat dergelijke initiatieven ook hier succesvol zijn" zegt Leontien van Meel, zakelijk leider MHD.

Het succes van Gilgamesj maakt ook andere organisaties enthousiast om hun project op crowdfundingplatform Dordrecht van START te plaatsen. Nieuw is bijvoorbeeld Zomerklanken, het gezellige stadsfestival op het Beverwijcksplein in Dordrecht. Een festival voor de hele familie. Het sfeervolle plein transformeert op 27 juni tot een plek met optredens van bands, sfeervolle muziek, kleinkunst, theater, dans, workshops en uiteraard lekker eten en drinken. Het doel? De Dordtse binnenstad een stukje levendiger maken.

Maar ook droevige omstandigheden maken dat mensen de handen ineenslaan en bij Dordrecht van START aankloppen: een groep ouders van ‘het schoolplein’ is een inzameling gestart voor nabestaanden. Dit voorjaar overleed de moeder van één van de leerlingen aan borstkanker. Het gezin bleek door omstandigheden niet verzekerd voor de kosten van de uitvaart. De initiatiefnemers willen niet dat haar man en jonge kinderen zich in deze verdrietige tijd zorgen hoeven te maken om onbetaalde rekeningen. Om de kosten voor de uitvaart te voldoen is nog een bedrag van € 4.000 nodig.

Het platform, dat geen winstoogmerk heeft, is eind 2014 door Avant opgericht om lokale projecten de kans te bieden hun financiering rond te krijgen. Zo zijn er talloze goede ideeën, bijzondere projecten en mooie initiatieven in ons land. En er zijn heel wat betrokken Nederlanders die best willen helpen om deze te realiseren. Kijk op www.dordrechtvanstart.nl voor meer informatie!

Fotobijschrift: Het feestelijke moment: Muziektheater Hollands Diep ontvangt de cheque van € 4.000 van Avant. Nu kan de voorstelling Galgamesj. Superheld gerealiseerd worden!

Op de foto v.l.n.r. Sandra van Kleij (Dordrecht van START), Norma Gijzen (muziektheater Hollands Diep) en Xandra Hovius (Avant Internet)

 

Lees meer over:

avant hollands diep gilgamesj
Deel dit bericht met je vrienden!