zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Jurriaan Bos en Imke Rietdijk Priijswinnaars ToBe Muziekconcours

14 april 2015

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Jurriaan Bos en Imke Rietdijk uit Dordrecht zijn in de prijzen gevallen, met prachtig pianospel tijdens het tweede ToBe Muziekconcours op 11 april in Oud-Beijerland.

Voor de 25 deelnemers (solisten en ensembles) op het podium van de Lindenhoeve is het een spannende middag geweest. Er waren prijzen te winnen in drie categorieën: tot 12 jaar, van 12 tot 17 jaar en vanaf 17 jaar.

Prijswinnaars
- Noa Luijendijk uit Oud-Beijerland behaalde met het spelen van Einaudi’s Nuvole Bianche een eerste prijs in de categorie 12-17 jaar. Pianiste Imke Rietdijk uit Dordrecht won een tweede prijs in deze leeftijdsklasse.
- In de categorie 17+ won Jurriaan Bos uit Dordrecht met zijn pianospel. Hij speelde het eerste deel uit de derde pianosonate van Chopin, een virtuoos muziekstuk. Na slechts acht jaar pianoles bij ToBe is dit een zeer opmerkelijk resultaat. Uit Papendrecht kwam het duo Kevin Bouter op euphonium en Rick Koman op piano. Zij gingen met een tweede prijs naar huis.
- Bij de jeugd tot 12 jaar ging de eerste prijs naar Shanti van Aert uit Maasdam. Zij zong twee prachtige nummers en begeleidde zichzelf op de gitaar. De jury was verrast door haar zang. Ze heeft gitaarles bij ToBe maar heeft nooit zangles gehad. De tweede prijs was voor Kyara de Keizer uit Papendrecht op sopraansaxofoon. Een moeilijk instrument dat ze op jonge leeftijd al heel goed beheerst.

De jury bestond uit voorzitter  Wim van Herk (pianist en dirigent), Monique Kruijdenberg (klarinet docent  ToBe) en Yolanda Davids (Hoofd Muziek ToBe). Wim van Herk was zeer te spreken over het aanwezige muziektalent. Hij is blij met het feit dat er nog steeds jonge mensen graag en gretig een muzikale prestatie neerzetten en daarvoor lessen volgen, samenspelen en hard oefenen. Het publiek heeft hier zichtbaar van genoten!

Foto boven: 1e Prijs 17+: Jurriaan Bos
Foto hieronder: 2e Prijs 12 tot 17: jaar Imke Rietdijk


 

Lees meer over:

ToBe muziek concours
Deel dit bericht met je vrienden!