donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Bambino deelt uit in het kader van De Week van het jonge kind

13 april 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Maandag 13 t/m vrijdag 17 april staat Bambino Christelijke Kindercentra in het teken van ‘Spelen is meer dan spelen’. Dat is het thema van De Week van het jonge kind. Dit sluit volledig aan bij de uitgangspunten van Bambino Christelijke Kindercentra. Bambino doet hieraan mee door deze
week Bambino-dozen aan de kinderen en ouders uit de delen.

Ouders hebben het grootste effect op de ontwikkeling van hun kind. Dus tijd doorbrengen met spel en knutselen rond thema’s, is een feestje en levert veel op. Door te spelen ontdekken de kinderen de wereld om hen heen. Door het spelen kunnen kinderen belangrijke vaardigheden opdoen. Kinderen leren hierdoor bijvoorbeeld hoe ze met elkaar moeten omgaan. Ze leren de gedragscodes en leren omgaan met non-verbale communicatie. Wanneer kinderen met hun ouders spelen, kunnen zij die aangeleerde vaardigheden ook weer toepassen als ze met vriendjes en vriendinnetjes spelen.

Daarnaast leren kinderen hierdoor ook hoe ze uiteindelijk alleen kunnen spelen. Ouders hoeven niet uren lang met een kind te spelen. Het is wel belangrijk dat ouders echt de tijd nemen. Dus de telefoon, computer, tv en andere media moeten echt uit! Bambino biedt dagopvang en buitenschoolse opvang op verschillende locaties in Dordrecht en heeft een peuterspeelzaal.

Er wordt gestreefd naar kwaliteit, plezier, veiligheid en een stimulerende omgeving voor kinderen. Bambino biedt de kinderen liefdevolle zorg en helpt hen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit christelijk perspectief. Zo krijgen ze een sterke basis mee voor hun leven.

Lees meer over:

kinderopvang bambino
Deel dit bericht met je vrienden!