zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Dienstencheque Drechtsteden voor extra hulp in huishouden

10 april 2015

DRECHTSTEDEN - Inwoners in de Drechtsteden met een Wmo indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning kunnen vanaf maandag 20 april met gesubsidieerde dienstencheques extra hulp inkopen voor bijvoorbeeld ramen wassen, grote schoonmaak, was- en strijkservice, boodschappen doen of begeleiding bij activiteiten. Dit jaar kost een dienstencheque € 6,50 voor één uur huishoudelijke hulp.

“De dienstencheques komen niet in de plaats van geïndiceerde zorg, maar zijn een geheel vrijblijvende extra service en maken aanvullende hulp aantrekkelijker. En zo zorgen we er meteen voor dat bij de aanbieders van huishoudelijke hulp meer mensen aan het werk kunnen blijven”, aldus Karin Lambrechts, regionaal portefeuillehouder Maatschappelijke Ondersteuning.

Digitaal aanvragen
Mensen met een Wmo indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning kunnen vanaf maandag 20 april dienstencheques aanvragen via www.wmodrechtsteden.nl/dienstencheque. In september zijn, naar verwachting, de cheques ook beschikbaar voor 75-plussers.

Aantrekkelijk tarief door subsidie
De Drechtsteden hebben voor 2015 en 2016 een subsidie van € 1,6 miljoen gekregen van het Ministerie van VWS: de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Doordat het Rijk meebetaalt, kost het inkopen van extra hulp dit jaar per uur nog maar € 6,50 in plaats van € 23,00 per uur. De aanbieders van huishoudelijke hulp, het WMO Kantoor en de Sociale Dienst Drechtsteden voeren dit plan samen uit.

Lees meer over:

WMO cheque subsidie
Deel dit bericht met je vrienden!