maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Wethouder Rinette Reynvaan opent expositie in Biesbosch met wethouder Veere

10 april 2015

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht kondigt ook de expositie aan, die in de Biesbosch begint. Wethouder Rinette Reynvaan opent zaterdag 11 april om 15.00 uur een expositie van 16 Dordtse kunstenaars bij hoveniersbedrijf/beeldhouwshop  De Biesbosch aan de Zuidbuitenpoldersekade. De expositie is een vervolg op een expositie in Grijpskerke (gemeente Veere) in Zeeland. De wethouder van Cultuur van Veere is daarom bij de opening aanwezig. Voorafgaand aan de expositie wordt hij ontvangen om 13 uur in de Grote Kerk. Marco Westland zal er bij zijn als voorzitter stichting Dordt in Stoom. Namens het college van Dordrecht is wethouder bert van der Burgt erbij.

Op de expositie ‘In het licht van de Biesbosch’ is werk te zien van Bert Gort, Zaza Wouters, Gerda Vroon, Ineke Vink, Henriette Kros, Helene de Jong, Maria Vermijn, Marijk Renia, Ferdi Wouters, Marjan de Mol, Marjon den Engelsman, Rika Bieren, Sjane de Haan, Joke Hardenbol, Cora de Kok en Maria Verboom.

             

.

 

DORDRECHT – Zestien Dordtse kunstenaars zijn geselecteerd voor een expositie vanaf zaterdag 11 april in de Biesbosch.  Het is de Dordtse variant van de tentoonstelling die in 2014 op Walcheren was onder het motto: Zeeland – Dordrecht uit de kunst.

De wethouders Rinette Reynvaan (Dordrecht) en Rene Molenaar (Veere) zijn vanaf drie uur betrokken bij de openingsplechtigheid. Om één uur zal wethouder Molenaar uit de plaats waar Koningin Beatrix in 1981 haar eerste Koninginnedag vierde ontvangen worden in de Grote Kerk. Veere en Dordrecht schreven samen ook veel oranje-historie.

Hoveniersbedrijf en beeldhouwshop de Biesbosch, op de oude grens van water en land aan de Zuidbuitenpoldersekade nabij de Oude Veerweg, biedt veel ruimte en licht voor alle kunstobjecten. ,,De expositie van kunst in het licht van de Biesbosch in het unieke polderlandschap is voor ons een proef en we hopen in de toekomst zeker meer mogelijk te maken!”, aldus de coördinator van de manifestatie, Aimée Bongers. Volgens Aimée speelt de geschiedenis van Dordrecht bij de komende tentoonstelling ook een rol. ,, We zijn op het idee gebracht door journalist en opiniemaker Hans Berrevoets en haken in op de oude banden tussen Zeeland en Dordrecht”.  

 

 

Van 11 april tot en met 13 juni is er werk te zien van:

Bert Gort

Zaza Wouters

Gerda Vroon

Ineke Vink

Henriette Kros

Helene de Jong

Maria Vermijn

Marijk Renia

Ferdi Wouters

Marjan de Mol

Marjon den Engelsman

Rika Bieren

Sjane de Haan

Joke Hardenbol

Cora de Kok

Maria Verboom

Lees meer over:

biesbosch dordrecht Veere
Deel dit bericht met je vrienden!