zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

De Dijk komt in september terug naar Bibelot

2 april 2015

DORDRECHT - Op 17 september staat de Amsterdamse band De Dijk voor de tweede keer in de Main Stage van Bibelot. In november 2014 wist de band deze zaal al binnen een maand uit te verkopen.

Comeback
Net zoals hun fans zijn opgegroeid, is ook De Dijk geëvolueerd: Van rammelende Nederpopband begin jaren tachtig tot de stomende rock- & soulmachine van nu.
Maar zelfs de beste machine moet weleens worden geolied, en daarom nam de band in 2013 een jaar rust. Huub van der Lubbe bracht een fraai soloalbum uit (Simpel Verlangen), maar kijkt ernaar uit om ook in 2015 weer ouderwets te rocken met de Dijk. ‘Dat is toch wel het echte werk,’ aldus Van der Lubbe.

Doorbraak en unieke stijl
Drieëndertig jaar na oprichting van De Dijk is er waarschijnlijk geen Nederlander te vinden die deze band niet kent. Met het vijfde album ‘Niemand in de Stad’ brak de band door. De recensenten waren lyrisch. Hierna blijven de hits elkaar opvolgen. Wereldwijd zijn er weinig artiesten die zo’n lange periode achter elkaar actief zijn. Met de versterking van saxofonist Roland Brunt, trompettist Peter van Soest en gitarist JB Meyers blijft De Dijk de Nederlandse koers volgen. De live-reputatie stijgt tot grote hoogte en een avondje ‘Dijken’ is en blijft een begrip.

Ticketinformatie
Tickets: € 28,50 CJP-pashouders ontvangen 10% korting. Tickets via www.bibelot.net, www.energiehuis.net, de centrale kassa van het Energiehuis (open: di t/m zo 16.00-20.30 uur) of bij de voorverkoopadressen Velvet Music Dordrecht, Vriesestraat 110 en VVV Dordrecht, Spuiboulevard 99.

Lees meer over:

bibelot de dijk main stage
Deel dit bericht met je vrienden!