maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD Dordrecht wil overleg over demonstratie op Koningsdag

30 maart 2015

DORDRECHT - VVD Dordrecht is voor vrijheid van meningsuiting en demonstrantie, maar wil ook de eerste Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht feestelijk laten verlopen. Daarom vindt de partij dat het Nieuw Republikeins genootschap ook moet overleggen over een ordelijke demonstrantie.

De partij bericht:

VVD Dordrecht heeft een open brief geschreven aan het Nieuw Republikeins Genootschap naar aanleiding van hun voornemen om te gaan demonstreren volgende maand tijdens Koningsdag in Dordrecht. Het Dordtse VVD raadslid Maarten Burggraaf roept hen in de brief op om respect te hebben voor het feestelijke karakter van de dag en in overleg te treden met de burgemeester over de invulling van hun demonstratie. Het stuit de VVD'er tegen de borst dat de voorzitter van het genootschap heeft gezegd geen enkel overleg te willen voeren.

In dezelfde brief benadrukt VVD Dordrecht dat de vrijheid van meningsuiting een belangrijk grondrecht is waar zij pal voor staan. De vraag of er gedemonstreerd mag worden staat wat de liberalen betreft dus niet ter discussie.

Klik hier om de open brief te lezen.

Lees meer over:

VVD Koningsdag
Deel dit bericht met je vrienden!