zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Landelijke Opschoondag met GroenLinks

24 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - GroenLinks Dordrecht zal dit jaar haar bijdrage leveren door met een bootje door de havens en grachten van Dordrecht te varen en de troep eruit te vissen.

Plastic en ander vuil komen vaak in de natuur terecht. Daardoor sterven ieder jaar miljoenen zeedieren zoals walvissen, zeehonden en zeemeeuwen. Plastic tassen worden vaak maar één keer gebruikt, terwijl het honderden jaren duurt voordat ze in de natuur zijn afgebroken. Veel van deze wegwerptasjes eindigen snel in de plastic soep in onze zeeën en oceanen.

Ook onze eigen duiven, vissen, eenden, zwanen en reigers raken bevuild of eten onbedoeld plastic of andere resten afval op , die hen ziek maakt of waaraan ze dood gaan. Daarom wil ook GroenLinks Dordrecht o.a. dat winkels stoppen met het gratis weggeven van plastic tassen en is heel blij dat dit per 1 januari 2016 verboden is.

In de grachten van ons mooie Dordrecht komt helaas ook veel troep terecht. Het lijkt erop dat het moeilijk is om afval in een prullenbak te gooien.
Veel groepen in Nederland gaan 28 maart de straat op om buurten, bossen, parken schoon te maken. Wij stappen de boot in en zullen de Dordtse wateren in de binnestad schoon maken.

Want iedereen zal het met ons eens zijn, dat een gracht zonder afval met levende vissen en vogels mooier is.
 

Lees meer over:

opschoondag GroenLinks
Deel dit bericht met je vrienden!