donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Waterbus gaat uitbreiden met een nieuwe spits- en daldienst

18 maart 2015

DRECHTSTEDEN - Op het 15-jarige verjaardagsfeest van de succesvolle openbaar vervoer veerdiensten Waterbus en Aqualiner, maakte gedeputeerde Ingrid de Bondt bekend dat de provincie Zuid-Holland vanaf mei de komende 2 jaar investeert in een nieuwe spits- en daldienst. De bestaande Waterbus verbinding tussen Dordrecht en Rotterdam krijgt op werkdagen extra afvaarten gedurende de spitsuren. Tijdens de daluren, weekenden en vakanties start Waterbus met een vaste, rechtstreekse dagelijkse lijndienst tussen Dordrecht, Rotterdam en het Werelderfgoed Kinderdijk, waar de Waterbus een eigen steigervoorziening krijgt.

De in 1999 gestarte openbaar vervoer verbinding over het water groeit fors en vervoert jaarlijks inmiddels ruim 1,7 miljoen reizigers en 1,2 miljoen fietsen, die gratis mee mogen. Door de extra spits- en dalafvaarten wordt de dienstverlening uitgebreid voor de forenzen en scholieren op werkdagen. De spitsdienst vertrekt vanuit Dordrecht en doet ook de haltes Alblasserdam, Ridderkerk en Krimpen ad/ IJssel aan. In de daluren vaart de Waterbus speciaal voor recreanten en toeristen rechtstreeks van Rotterdam en Dordrecht naar Kinderdijk. Een forse impuls in de bereikbaarheid en economische groei van de regio. Gedeputeerde Ingrid de Bondt: “Ik feliciteer Waterbus met het 15 jarig bestaan en heb er vertrouwen in dat de organisatie met een goed aanbod en uitstekende dienstverlening de komende jaren verder zal groeien."

Directeur Gerbrand Schutten kijkt tevreden terug op de afgelopen 15 jaar en blikt vol vertrouwen vooruit: “Ik ben blij dat we er in zijn geslaagd om samen met onze opdrachtgever Provincie Zuid-Holland, de Drechtsteden en alle partners een nieuw mobiliteitsproduct te ontwikkelen dat inmiddels bestaansrecht heeft in de zuidelijke randstad. We hebben als verbindende schakel tussen dorpen, steden, bedrijven en attracties op veel plaatsen een belangrijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van de automobiliteit, de ruimtelijke ontwikkeling rondom de haltes, de toeristische bestedingen, het milieu en ook het imago van de regio. En wat is er nou mooier om je bezoek aan Kinderdijk te beginnen met een tochtje over het water!”.

Voor de uitbreiding wordt een extra Waterbus aangeschaft en Waterbus wil de komende tijd verder groeien door nog meer nadruk te leggen op een marktgerichte benadering waar de bestemmingen centraal staan. De organisatie wil daarnaast versneld stappen zetten op het gebied van e-tickets en arrangementen in samenwerking met meerdere partners zoals de Euromast, ss Rotterdam, het Dordrechts Museum, De Hollandse Biesbosch, de hotelsector, de middenstand, horeca en uiteraard Werelderfgoed Kinderdijk.

Fotobijschrift: van links naar rechts Gerbrand Schutten (Algemeen Directeur), Ingrid de Bondt (Gedeputeerde), Jan-Willem Doeksen (Mede Aandeelhouder) en Eric Schipper (Directeur Operatie).

Deel dit bericht met je vrienden!