zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Schoolhockeytoernooi erg in trek bij basisscholen

16 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De eerste editie van het schoolhockeytoernooi twee jaar geleden was gelijk al een succes, maar dit jaar is de deelname overweldigend. Maar liefst 89 teams hadden zich ingeschreven en op woensdag 11 maart zijn er 44 teams van 6 verschillende scholen in actie gekomen aan de Schenkeldijk bij DMHC.

De gezelligheid voerde de boventoon op de hockeyvelden, waar in het zonnetje kon worden genoten van de sportieve wedstrijden. Er deden veel jeugdleden van DMHC mee, maar er waren ook genoeg  kinderen die voor de eerste keer gingen hockeyen. Dat maakt het spelletje anders dan anders, maar toch krijgen de kinderen een prima indruk van de sport en de vereniging. Extra leuk was het feit dat er van iedere school wel een kampioensteam kon worden gehuldigd.

Op 11 maart deden de scholen Mühring, Vest, de Statenschool, de Julianaschool, OBS Dubbeldam en de Beatrixschool mee. Op woensdag 18 maart gaan de teams van de Johan Friso, de Sterrekijker, de Bavinckschool, Albatros, Horizon, Meridiaan en de Mozaïek tegen elkaar hockeyen. Dan zal ook een klimwand aanwezig zijn, om de kinderen een extra uitdaging te geven.

Kortom nog een sportieve woensdagmiddag in het vooruitzicht voor de deelnemende kinderen, maar zeker ook gezellig voor iedereen die van de sfeer bij DMHC aan de Schenkeldijk wil mee genieten.

Foto: © DMHC/Aiji Kley.

Lees meer over:

schenkeldijk schoolhockey dmhc
Deel dit bericht met je vrienden!