Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Politiek was zaterdag 14 maart ruim vertegenwoordigd in de Drechtsteden'
16mrt 2015

De Politiek was zaterdag 14 maart ruim vertegenwoordigd in de Drechtsteden

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag 14 maart 2015 waren leden van diverse politieke partijen op meerdere momenten actief in de Drechtsteden.

Bijvoorbeeld Europarlementariër Paul Tang was met de finale van de rode bustour van de PvdA aanwezig in de Drechtsteden. Paul Tang, delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement, ging zaterdag 14 maart samen met andere PvdA’ers in een grote rode dubbeldekker langs Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Dordrecht en Zwijndrecht.

Als politicus in het Europees Parlement weet Tang dat het fundament voor Europese samenwerking wordt gelegd in de regio’s. De provincie Zuid-Holland met haar havens en logistieke sector is bij uitstek van belang voor Nederland en Europa.

”Dankzij de EU hebben we één interne markt in Europa. Die biedt enorme economische voordelen, waar zeker een provincie als Zuid-Holland sterk van profiteert. Rotterdam en de Drechtsteden spelen een sleutelrol als het gaat om  transport en logistiek.  Voor Nederland, maar in feite voor het hele Europese achterland. Dankzij die kwaliteit kan Europa werken aan het versterken van zijn concurrentiepositie in de wereld. Om zo te zorgen voor meer welvaart waar iedereen van profiteert", aldus Paul Tang.
 
Daarnaast was de Zeeuwse PvdA’er en lijstduwer voor de Eerste Kamer Jan Schuurman Hess aanwezig. In Zwijndrecht kwam hij weer in zijn geboorteplaats en in Alblasserdam in het dorp waar hij opgroeide. Samen met Provinciale Statenkandidaten uit Zuid-Holland, Gerard Slotema en Rik Hindriks, gingen zij met de bewoners in gesprek. Ook dit keer waren de kandidaten voor het waterschap Cok Sas en Dirk Vegter aanwezig. Daarnaast leverden lokale politici, zoals wethouder Floor van der Velde uit Hendrik-Ido-Ambacht hun bijdrage.

De rode bus begon de tour op 14 maart in Hendrik-Ido-Ambacht. Rond 10.00 uur verscheen de bus bij winkelcentrum De Schoof. Om 11.30 uur kwam de bus aan in Alblasserdam op het Wilgenplein tegenover winkelcentum Makado. Daarna werd koers gezet naar Dordrecht waar rond 13.00 uur campagne werd gevoerd bij de Hema aan het Achterom. Rond 14.45 uur kwam de dubbeldekker in Zwijndrecht aan bij winkelcentrum Walburg.

Ook de Landelijke CDA-campagnekaravaan, met onder andere partijleider Sybrand van Haersma Buma, Elco Brinkman, Ruth Peetoom en Peter Oskam trok afgelopen zaterdag 14 maart door Zuid-Holland en de Drechtsteden.

Zij werden vergezeld door ruim 50 CDA-vrijwilligers. Het CDA voerde campagne voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen. Met een campagnebus reisde het CDA gezelschap zaterdag 14 maart langs meerdere winkelcentra. Hierbij worden de gemeenten Maassluis, Schiedam, Rotterdam-Blaak, Barendrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht, Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht bezocht.

 

 

Naast Buma en Peetoom reisden ook CDA-prominenten Adri-Bom Lemstra (lijsttrekker voor het CDA bij de Provinciale Staten-verkiezingen in Zuid-Holland), Elco Brinkman (CDA-lijsttrekker voor de Eerste Kamer), Wim van de Camp (CDA-Europarlementariër), Tweede Kamerlid Peter Oskam en kandidaten voor Provinciale Staten en de Waterschappen mee.

Ook andere partijen voerden uitgebreid campagne voor de aanstaande verkiezingen van de Provinciale Staten en de waterschappen.

Foto's: Wim van de Pol.Deel dit bericht met je vrienden!