maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Expositie schilderwerk van Ank Groeneveld in ASZ

9 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ank Groeneveld is enkele jaren geleden schoorvoetend begonnen met schilderen.

Als autodidact maakt zij met acrylverf abstracte schilderijen. Zij werkt hierbij vaak intuïtief en vanuit een gevoel waarbij het beeld in haar hoofd richting geeft aan de uiteindelijke vorm die zij neer wil zetten. Soms heeft dit beeld een vaste vorm, denk hierbij aan een stoel of ander voorwerp, maar meestal is de vorm non-figuratief. Tijdens het schilderen staat het zoeken naar ordening in geometrische figuren op de voorgrond.

Ank brengt de verf op met een schilders mes, daar kan zij zich beter mee uitdrukken dan met een kwast. Binnen de door haar getekende lijnen lijken de kleuren zich op een verrassende manier te vormen tot een eenheid. Vaak dienen platte stukken ijzer het uitgangspunt voor een schilderij, soms maakt het een schilderij compleet.

Speciaal voor deze expositie in het ASz heeft Ank twee series schilderijen gemaakt, getiteld Ijzersterk en Windrichtingen. De 4 doeken met de in grootte verlopende stukken ijzer vertegenwoordigen de elementenreeks water, lucht, vuur en aarde.

Laat u verrassen en meevoeren met de vier elementen en ander werk van Ank! Meer informatie vindt u op tafel en via het e-mailadres l.groeneveld78@upcmail.nl

Lees meer over:

expositie asz schilderijen
Deel dit bericht met je vrienden!