donderdag 9 juli 2020

Alles over Dordrecht

CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra bezoekt het InnovationQuarter

9 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - CDA: meer investeringen in innovatie MKB noodzakelijk

Het CDA in Zuid Holland wil meer investeren in innovatie en het helpen van jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen om innovaties naar de markt te brengen. Dat stelde CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra tijdens een werkbezoek aan het InnovationQuarter in Den Haag.

InnovationQuarter is op 1 januari 2014 opgericht door een groot aantal partijen, zoals de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Economische Zaken, de gemeentes Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Dordrecht en Westland, de academische ziekenhuizen en de Zuid-Hollandse universiteiten. Daarnaast werkt InnovationQuarter met veel partijen samen zoals overheden, clusterorganisaties, kennisinstituten, banken, et cetera.

Bij de start van InnovationQuarter, in 2014, werd een participatiefonds gevuld met € 28 miljoen. Met dit geld zijn meteen in 2014 de eerste investeringen gedaan. Succesvol innoveren is een kostbare zaak, daarom helpt het participatiefonds veelbelovende innovatieve MKB-bedrijven in Zuid-Holland bij de financiering van projecten. Meer investeringen worden verwacht, waardoor de kapitaalbehoefte van het fonds toeneemt. De komende jaren is een bedrag nodig van circa € 100 miljoen. Rendementen van de investeringen vloeien terug naar het fonds en zijn beschikbaar voor nieuwe investeringen. Zo kan de provincie innovatieve ondernemers helpen terwijl het toch (mede)eigenaar blijft van de geïnvesteerde bedragen.

Afgelopen maand ondertekenden het ministerie van Economische Zaken en de provincie Zuid-Holland een intentieverklaring waarin is afgesproken dat beide partijen zich maximaal zullen inspannen om het participatiefonds InnovationQuarter van extra kapitaal te voorzien. Adri Bom-Lemstra benadrukte tijdens het werkbezoek het belang van een goede samenwerking tussen alle betrokkenen. "Ik ben erg enthousiast over de wijze waarop partijen de handen ineen hebben geslagen. Innovatie is cruciaal om onze Zuid-Hollandse economie een flinke impuls te geven. Het CDA wil maximaal meewerken om het MKB, de economische motor van Zuid-Holland, blijvend te ondersteunen", aldus de CDA-lijsttrekker.

Achtergrondinformatie
InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Zij financieren vernieuwende en snelgroeiende bedrijven, assisteren buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland en organiseren samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstelling en de overheid. Zo werken zij er aan om Zuid-Holland tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa te maken.

Lees meer over:

CDA innovatie mkb
Deel dit bericht met je vrienden!