zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Fantastisch dubbelconcert bij Bibelot: Delain en Kingfisher Sky zetten Main Stage on fire

9 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vrijdag 6 maart 2015 een prachtig dubbelconcert bij Bibelot. Twee bands van naam brachten de Main Stage in vervoering.

de Band 'Delain' werd in 2002 opgericht door ex-Within Temptation toetsenist Martijn Westerholt. De band is de afgelopen jaren in een sneltreinvaart gegroeid en geëvolueerd tot een hechte band. Sinds 2014 is het vierde studio album van Delain is een feit! Voor 'The Human Contradiction' nam Martijn Westerholt weer plaats in de vertrouwde producerstoel. Samen met topzangeres Charlotte Wessels en muzikaal partner in crime Guus Eikens vormde hij het creatieve brein achter de nieuwe plaat. Het resultaat is de herkenbare recente Delain sound, maar met een donker symphonische sausje, bombastiche geluiden en meer gruntwerk.

Na de Europese tour met Within Temptation, een bomvolle festivalagenda en een Amerikaanse tour in september, duikt de band het najaar de clubs in. Op 6 maart in onze Main Stage.

Support act van deze avond: 'Kingfisher Sky' (Zie foto)
“Vrij van style of genre”. Zo is de muzikale samenwerking tussen zangeres Judith Rijnveld en Ivar de Graaf het beste te omschrijven. Beïnvloed door o.a. Porcupine Tree, Kate Bush, klassieke zangeressen zoals Cecilia Bartoli en traditionele folk, begon het tweetal in 2005 met het opnemen van nummers in hun thuisstudio. Na een aantal bandwisselingen verschijnt in het najaar van 2014 cd nummer drie: Arms of Morpheus. Op dit majestueuze album valt alles op zijn plaats: de bandbezetting (met maar liefst zeven bandleden), thema & songteksten, instrumenten, opvallende aquarellen als artwork en de muziek zelf.

Bron tekst: Bibelot
Foto: Peter Verheijen

Lees meer over:

muziek bibelot metal
Deel dit bericht met je vrienden!