zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

Nederlaag van 2 - 0 voor FC Dordrecht in Groningen

8 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen verloren met 2-0. De ploeg verdiende op basis van de tweede helft wel een puntje, maar liet enkele goede kansen onbenut. Door de nederlaag blijft FC Dordrecht steken op vijftien punten.

De eerste helft was matig, maar het was zeker spannend met kansen over en weer. FC Groningen kreeg de meeste kansen, maar Dordt was ook een aantal keer dichtbij. Lieder stoomde alleen op doelman Sergio Padt, maar vond de benen van de keeper. Sean Klaiber zag daarvoor een poging moeizaam gered worden door de sluitpost en Robin Gosens schoot een vrije trap net naast.
 
Het zwalkende FC Groningen kwam vaker gevaarlijk voor het doel van keeper Filip Kurto, die zijn ploeg lange tijd op de been hield. Tjaronn Chery, Mimoun Mahi en Nick van der Velden kregen de bal niet langs Kurto. Kort voor rust passeerde Albert Rusnak hem wel: 1-0.
 
In de tweede helft leken de Groningers het wel te geloven. FC Dordrecht had beduidend meer moeite om Padt onder vuur te nemen. De Dordtenaren probeerden het wel, nu met aanvallers Rick ten Voorde en Anthony Biekman in het veld, maar het lukte niet om het doel te vinden.
 
FC Dordrecht speelde alles of niets, perste er een offensief uit, maar het mocht niet baten. Chery besliste het duel in blessuretijd: 2-0.
 
Jeugdspeler Noël Goossens maakte vandaag zijn debuut bij de Schapenkoppen. Na afloop maakte hij ook direct zijn debuut voor de camera: “Debuut was wel spannend, voelde het wel in mijn benen. Nu keihard werken voor meer minuten. Pech dat de kansen er niet in gingen. We hadden zeker een punt verdiend.”
 
Gérard de Nooijer na afloop: “Veel druk naar voren gezet, niet heel goed gevoetbald. Het leverde wel kansen op. Punt was terecht geweest. NAC en Heracles zijn nog niet van ons af, we blijven ze op de huid zitten!”
 
Scoreverloop
43′ 1-0 Rusnák
91′ 2-0 Chery
 
Opstellingen
 
FC Groningen: Padt, Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet, Rusnák, Tibbling (46. Van Nieff), Chery, Kieftenbeld, Mahi (83. Bacuna), van der Velden (63. Islamovic)
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Haddad, Lima (75. Biekman), Gosens; Van Overeem (58. Goossens), Steenvoorden, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte (75. Ten Voorde)
 
Bijzonderheden: Scheidsrechter Janssen gaf gele kaarten aan Tibbling en Rusnák (FC Groningen) en Lima (FC Dordrecht)
 
Toeschouwers: 21.017

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!