zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Eerste project geslaagd op Dordrecht van START

6 maart 2015

DORDRECHT - Op vrijdag 6 maart is op feestelijke wijze de eerste cheque van het crowdfunding platform Dordrecht van START uitgereikt aan Dierentehuis Louterbloemen in Dordrecht. De operatie van Ricky en Tony is voor 104% gefinancierd via bijdragen op het platform: er is een bedrag van € 1.810 ingezameld. Dit project is het eerste succesverhaal van het platform Dordrecht van START.

De aflopen weken hebben het dierentehuis en Dordrecht van START er alles aan gedaan om de hondjes te kunnen laten behandelen. En met succes. “Beide hondjes zijn inmiddels geopereerd en de operatie is goed verlopen ” aldus Mirjam Addiks, directeur van Louterbloemen. De hondjes zijn nu geplaatst bij nieuwe baasjes en hebben een tweede kans gekregen. Mirjam Addiks: “Dit succes smaakt naar meer, daarom zetten we direct een nieuw project op het platform: kitten Dizzy heeft een behandeling aan zijn evenwichtsorgaan nodig. We hopen ook voor deze kitten het geld via het platform te kunnen inzamelen.”
Het project van Louterbloemen is trouwens niet het enige project dat goed scoort.

Volgens Sandra van Kleij van Avant Internet heeft de muziektheaterproductie ‘Gilgamesj’ al bijna het benodigde bedrag van € 4.000 bij elkaar. En Cor Ardesch, die geld inzamelt voor de cd-opnamen van de complete orgelwerken van Bach, krijgt veel positieve reacties op de tegenprestaties die hij aanbiedt. “Zo krijgen gulle gevers een exclusieve rondleiding langs de orgels in de Grote Kerk of zelfs een privéconcert in ruil voor hun gift.” Juist die tegenprestatie maakt het helpen via Dordrecht van START, dat zonder winstoogmerk opereert, aantrekkelijk.

“Er kloppen steeds weer nieuwe initiatieven aan voor een plekje op www.dordrechtvanstart.nl,” vertelt Sandra van Kleij. “De variatie laat zien hoeveel ondernemingszin er in Dordrecht is. Zo is recent een project geplaatst dat geld inzamelt voor een oorlogsmonument bij de Moerdijkbruggen om te
herdenken hoe zeven jonge militairen omkwamen bij een poging de stad te beschermen tegen de oprukkende Duitsers. Die lokale kracht maakt Dordrecht van START zo inspirerend.”

Op de foto v.l.n.r. Sandra van Kleij (Dordrecht van START), Mirjam Addiks (Dierentehuis Louterbloemen) en Xandra Hovius (Avant Internet).

Foto: Cees Schilthuizen

Lees meer over:

louterbloemen avant
Deel dit bericht met je vrienden!