vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Versobering bediening Biesbosch-sluizen treft watersporters

6 maart 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Per 1 januari 2015 heeft Rijkswaterstaat de bediening op verschillende bruggen en sluizen in Nederland versoberd. Om de overlast voor de recreatievaart zoveel mogelijk  te beperken is samen met bedrijven, de scheepvaartsector en Provincies gekeken naar de minst ingrijpende oplossingen per regio. De sluizen in de Biesbosch zijn echter niet aan de nieuwe maatregel ontkomen.

Veranderingen
Voor de sluizen in de Biesbosch geldt dat de bedieningstijden in het voor en najaar aanzienlijk zijn ingekort. Er is dan minder of zelfs geen bediening meer in rustige perioden. Watersporters die gebruik wensen te maken van de Hel-, Spiering-, en Ottersluis dienen rekening te houden met wachttijden die tot enkele uren kunnen oplopen. In het hoogseizoen worden de sluizen als vanouds de gehele dag bediend.

Brabantse Biesbosch
De nieuwe maatregel heeft volgens Watersport Community vooral impact op watersporters die via de Ottersluis over willen steken naar de Brabantse Biesbosch. Zij hebben namelijk met twee sluizen te maken. Watersporters met een ligplaats in Dordrecht doen er goed aan de nieuwe bedieningstijden goed in het achterhoofd te houden.

Lees meer over:

biesbosch sluiz watersporters
Deel dit bericht met je vrienden!