Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Woorden Worden Zinnen in Dolhuis

27 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zondag 8 maart om 19:30 uur staan er poëten op de planken van podium Dolhuis in Dordrecht voor de drieëntwintigste editie van ‘Woorden Worden Zinnen’. Kom kijken en luisteren naar nieuwe taal en muziek en laat je het zwijgen opleggen door spraakmakende woordkunstenaars.
Oost, west, maar ’t fijnst in je eigen nest? Na succesvolle edities in Rotterdam (BIRD), Almere (de nieuwe Bibliotheek) & Amsterdam (Toomler) zijn de taaltovenaars namelijk weer terug op de plek waar het ooit begon: podium Dolhuis in Dordrecht. Tickets kosten € 7,50 euro en zijn te koop aan de deur van Dolhuis aan de Dolhuisstraat 55 in Dordrecht.

Wanneer woorden zinnen worden, wordt er geluisterd
Woorden Worden Zinnen startte vijf jaar geleden in Dordrecht als laagdrempelig platform voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Ruim 200 poëten, lyricisten, zangers en spoken word artiesten stonden op het podium tijdens op één van de ruim 20 eerdere edities. Onder andere: Typhoon, Howard Komproe, Elfie Tromp, Jan Jaap van der Wal, Akwasi, Amir Sulaiman, Anthony Joseph, Unorthadox & Justin Samgar maakten van hun woorden al zinnen.

Dit staat er 8 maart in de coulissen op jou te wachten
Wie PollyAnna niet kent, moet onder z’n steen vandaan komen. Paar highlights van afgelopen maanden: een debuutalbum, de meest opvallende verschijning bij Eurosonic Noorderslag, optreden bij DWDD & 3FM Serious Talent.

L-Deep werkte als rapper samen met Brainpower en heeft vooral naam gemaakt in die scene als battlerapper. Deze Albanese Amsterdammer maakt regelmatig zijn opwachting tijdens spokend word avonden en poetry slams.

De Rotterdammer Gery Mendes neemt zijn muziek mee. Hij is docent bij de Poetry Circle 010, tourt met Typhoon en releasde vorig jaar zijn tweede album.
Jennifer Muntslag, aka JNM, was born ready. Ze valt op in de muziekindustrie met RBBP & Dam Dutches en staat vanavond solo in de spotlights.
Adi won op de middelbare school al de poëzie wedstrijd ‘van rijm tot rap’, zat later in de jury van punchout battles en battlede zelf in binnen- en buitenland.
De Funky Organizers komen met groovende funk. Dat deden ze al eerder bij Woorden Worden Zinnen, alleen dan instrumentaal. Toen sprongen er spontaan mensen uit het publiek om hun teksten te spitten!

Khadra Dahir is op het podium niet op d’r mondje gevallen; als ze daar vanaf stapt gebruikt ze deze skills ook en zet ze zich in voor mensen wiens stem niet gehoord wordt.

Tomas de Paauw is een stille jongen, z’n alterego Tomashii is een vertaler van stilte. Onlangs verscheen z’n debuutbundel Zonder Haa(T).
Alysssa doet het vanavond even anders: normaal zit ze in het publiek, nu staat ze (voor het eerst!) op het podium bij Woorden Worden Zinnen.
De expo bij deze avond wordt verzorgd door Feisty Artworks. Aleandro Resodiwirjo is geboren in Dordrecht; her en der getogen. Hij exposeert zijn tekeningen, typografieën en schilderijen.

WIN KAARTEN voor (jou en) je vriendin, buurmeisje, moeder
8 maart is het ook Internationale Vrouwendag, zet dus de (of jouw!) vrouw in het zonnetje! Post vóór vrijdag 6 maart een bericht voor óf over die éne vrouw van jouw op de Facebookpagina van Woorden Worden Zinnen om kans te maken op twee tickets voor zondagavond 8 maart! Je kunt je bericht ook tweeten of instagrammen met de hashtag #WoordenWordenZinnen

Lees meer over:

po√ęzie dolhuis dolhuisstraat
Deel dit bericht met je vrienden!