Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Verdergaande samenwerking Havenbedrijf Rotterdam en Gemeente Dordrecht

27 februari 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Donderdag 26 februari ondertekenden wethouder Jasper Mos en Ronald Paul, directeur Infrastructuur en Maritieme zaken van het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst om de samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en het Havenbedrijf Rotterdam in de Westelijke Dordtse Oever te versterken. In de overeenkomst staan afspraken over de gezamenlijke ontwikkeling van een plan voor marketing, promotie en acquisitie van de Westelijke Dordtse Oever.

Het Havenbedrijf Rotterdam is sinds 2012 verantwoordelijk voor de ontwikkeling, exploitatie en beheer van de Dordtse Zeehaven. Voor de marketing en promotie wordt de samenwerking nu dus uitgebreid tot de hele Westelijke Dordtse Oever, dat met 750 bedrijven en 14.000 arbeidsplaatsen het grootste bedrijventerrein van de regio is.

Dordrecht is de zuidelijke toegangspoort tot de Randstad met een gunstige ligging tussen de wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen. Om Dordrecht extra aantrekkelijk te maken als vestigingsplaats voor bedrijven heeft de gemeente al in 2009 met het Rijk, de Provincie Zuid Holland en het Havenbedrijf Rotterdam afspraken gemaakt over investeringen in het gebied die zich uitstrekken van de Zeehaven tot en met het toekomstige bedrijventerrein Dordtse Kil IV. Hiermee voorzien we in de behoefte van haven gerelateerde bedrijventerreinen voor de Rotterdamse regio en de versterking van de Mainport Rotterdam.

Versterken bedrijventerreinen
Het doel van deze investeringen is de zeehaven van Dordrecht en de bestaande bedrijventerreinen Louterbloemen, Dordtse Kil I, II, Amstelwijck West en Dordtse Kil III te versterken en het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV versneld te ontwikkelen. De versterking en verdere ontwikkeling van de bedrijventerreinen ten westen van de A16 tussen de zeehaven Dordrecht en de Moerdijkbrug, spelen een belangrijke rol voor de (regionale) arbeidsmarkt en economie. En hoewel werkgelegenheid bij kantorenlocaties en winkelgebieden onder druk staat, is op bedrijventerreinen nog voldoende potentie voor groei.

Lees meer over:

zeehaven randstad havenbedrijven
Deel dit bericht met je vrienden!